• Jeg synes bergenserne fortjener et tilbud på høyde med de andre byene i Norge. Noen må ordne opp i dette, sier country-artist og eksilbergenser Claudia Scott.

— I Norges nest største by burde det være mulig å få tak i en drosje. Jeg reiser mye, og har aldri opplevd noe lignende noen andre steder.

Det sier Claudia Scott, som kom til Bergen med toget onsdag denne uken. Det første hun måtte gjøre var å bruke to timer på å komme seg fra togstasjonen til Mulen.

— Vi kunne ikke få tak i taxi. Jeg ringte blant annet Bergen taxi og fikk beskjed om at det kunne være opptil en time å vente, på grunn av regnet og rush-trafikken, sier hun.

- Alvorlige konsekvenser

En av grunnene til at Scott er i Bergen nå, er for å være sammen med sin syke far. Ifølge Scott opplevde også han nylig problemer med at drosjen ikke kom frem i tide.

— Han skulle til behandling på Haukeland, og hadde forhåndsbestilt drosje. Da han hadde ventet en time uten at bilen kom, måtte min søster ta seg fri fra jobb for å komme og kjøre ham. Det kan ikke være sånn. Når man bestiller drosje for å komme seg på sykehus er det viktig. Slike forsinkelser kan få alvorlige konsekvenser, sier hun.

Scott ønsker å rette fokus mot problemet, for å bedre forholdene for Bergens befolkning. Hun mener bergenserne er tålmodige som finner seg i situasjonen.

— Det er jo et demokrati vi lever i, hvis jeg ikke sier noe kan jeg heller ikke være med å påvirke. Det må være frustrerende å måtte slite med dette hver dag, sier hun.

- Blir bare verre

Som eksilbergenser legger Scott merke til at antallet bygninger i og rundt Bergen øker mellom hver gang hun besøker byen hvor hun vokste opp.

— Men veiene er like få og smale. Byplanleggingen i Bergen er jo mildt sagt merkelig. Det er tydelig at dette er et sammensatt problem, her må politikerne ta grep, mener hun.

På Støletorget møter Scott drosjesjåfør Emir Dzoklo, som har kjørt drosje i ni år. Han er enig med Scott.

— Det er mer enn nok drosjer, men vi blir stående i kø med en gang vi kommer inn i sentrum, sier han.

Dzoklo mener situasjonen i sentrum er frustrerende både for kundene og drosjesjåførene.

Økende trafikk

— Vi forstår godt at de ikke er fornøyde og må velge andre løsninger når vi er så forsinket, sier Jan Valeur, administrerende direktør i Bergen Taxi.

Han forteller at trafikken har tatt seg krafig opp og at de sliter med å ta unna alle turene.

— Vi har fått veldig mye å gjøre de siste ukene. Det har dessverre medført at vi har levert for sent og for dårlig for mange kunder, sier han.

Valeur mener årsaken til problemene er en kombinasjon av mye veiarbeid i sentrum og dårlig vær.

— Fremkommeligheten er redusert, og vi er rammet av flere utfordringer med levering i Bergen sentrum, forteller Valeur.

Beklager

Han nevner spesielt C. Sundts gate, Nordnes og Bryggesiden som problemområder. Mellom klokken sju og ni om morgenen, er det størst pågang.

— Det er helt klart den travleste tiden. Denne uken har problemene eskalert. Det er bare å beklage, sier han.

Taxiselskapet jobber nå med flere tiltak for å bedre situasjonen.

— Vi forsøker å informere hotellene slik at de kan gjøre bestillinger uten om de verste rusjtidene. Vi prøver så godt vi kan, men det kan fort bli en del forsinkelser, sier direktøren.

Synes du bergenserne får det tilbudet de fortjener? Si din mening under!

EKSILBERGENSER: - Dette må det ordnes opp i, det fortjener dere, sier Claudia Scott.
GERHARD FLAATEN
MANGLER IKKE BILER: Fredag formiddag hadde Norgestaxi 56 ledige biler.
GERHARD FLAATEN