• I min familie er det vanlig både å døpes og konfirmeres. Dessuten tror jeg på Gud og synes det er greit å gå i kirken. Valget var enkelt, sier René Hamre.

NAVN: René Hamre

ALDER: 14 (15 i juli)

BOSTED : Nordnes

KONFIRMERES: Nykirken 3. mai

Han går på Rothaugen skole og bor på Nordnes. 3. mai skal han stå konfirmant i Nykirken.

— Jeg kunne velge selv hva jeg ville, men jeg tror kanskje at foreldrene mine ble litt lettet da jeg bestemte meg for å konfirmeres i kirken, sier René.

— Jeg vet ikke hva Human-Etisk står for, og det å konfirmere seg betyr for meg at jeg sier ja til å tro på Gud, legger han til.

Konfirmasjonstiden har vært en lærerik og sosial opplevelse. En torsdag hver måned har René og de andre konfirmantene møttes til en tre timers økt hvor de har lært om Gud og hatt samtaler om hvilke tanker de gjør seg rundt sitt livssyn.

— Vi har også vært på leir og noen søndager hatt obligatoriske gudstjenester. Her har vi fått bidra enten med å tenne lys, dele ut bibler eller lese høyt for menigheten, sier han.

En flott opplevelse var det også da en av guttene i konfirmasjonsgruppen ble døpt.

— Det var han som var 14 år og en baby på fire måneder. Han kunne velge om han ville ha en lukket gudstjeneste kun for familien, men han gjorde det foran oss. Kult av han, forteller René.

Nesten alle i vennekretsen skal konfirmere seg, men han ble overrasket over at ikke flere velger å gjøre det i kirken. Fra den gamle klassen er det bare tre som har tatt samme valg som René, resten konfirmerer seg borgerlig.

— Det har sikkert noe å gjøre med om de har hatt en kristen oppvekst og hva de tror på selv, sier han.

I konfirmasjonsgudstjenesten skal René og de andre konfirmantene tenne lys for hverandre, bli bedt for og selv gjøre korsets tegn på seg selv med vann fra døpeskålen. Etterpå skal hele familien og andre gjester samles i hjemmet på Nordnes.

— Jeg bryr meg ikke så mye over hva jeg får i gaver. Konfirmere meg ville jeg uansett, sier han.

Ny dress for anledningen blir det i hvert fall ikke, den han fikk til skoleballet i januar sitter fremdeles som et skudd.

VELGER KIRKELIG KONFIRMASJON: René Hamre vil gjerne bruke kirken også etter konfirmasjonstiden, men det spørs om han har tid. - Jeg er keeper på to fotballag, reservekeeper på et tredje og spiller to kamper i uken. Dessuten ser jeg mye fotball på TV, men det blir tid til lekser også altså, sier han. FOTO: TOR HØVIK
Høvik, Tor