• De kjører det remmer og tøy kan holde. 121 bilister er tatt på samme stedet de siste tre helgene, sier UP-sjefen.

Tre helger på rad har Utrykningspolitiet hatt kontroll på E16. Kontrollene har vært i 60-sonen ved Haugsvik, som ligger mellom Opheimsvatnet og Stalheim, i Voss kommune. Bilene som er blitt målt kommer østfra i retning mot Voss og Bergen.

— Total mangel på ansvar

  • En god del bilister viser total mangel på ansvar med kjøringen sin. Når vi vet at femti prosent av dødsulykkene skyldes fart, er den kjøringen vi ser her skremmende, sier distriktssjef for Utrykningspolitiet Leon Nordanger, til bt.no

De tre siste søndagene har UP hatt fartskontroller i 60-sonen ved Haugsvik.

— I går fikk 40 bilister forenklet forelegg og fire mistet førerkortet. Helgen før fikk 38 forenklet forelegg og helgen før det fikk 34 forelegg. I tillegg mistet fire eller fem sjåfører førerkortet de helgene, sier Nordanger.

De fire som mistet førerkortet i går kveld kjørte i 96 km/t (mann 21 år), 93 km/t (mann 31 år), 89 km/t (mann 47 år) og 88 km/t (mann 22 år).

**Les også:

Fire førerkort røyk til**

Mange vogntog tatt

Av de sjåførene som ble tatt var det mange vogntog.

— Jeg kan bekrefte at vi har stoppet vogntog i over 80 km/t i 60-sonen ved Haugsvik, sier politioverbetjent Terje Midtun i UP til bt.no.

Samtlige vogntog skal ha kjørt over fartsgrensen ved en av kontrollene.

**Les også:

Trailersjåfør fastklemt**

Utfor veien

— I helgen var det våt veibane og pluss fire garder ved Haugsvik, men føret mellom Voss og Gudvangen varierer veldig. Her finner vi veldig mange kjøretøy utfor veien, sier Nordanger.

**Les også:

Kvinne omkom i trailervelt**

Hva mener du kan gjøres for å stoppe råkjøringen?

Arne Hofseth
Arne Hofseth