Bildet ovenfor er tatt onsdag midt på dagen. Det er sendt inn av en fotgjenger som passerer stedet daglig, og som mener besøkstrenden har virket nedadgående hele høsten gjennom. Av yrkesmessige årsaker ønsker han ikke å nevnes med navn.

Torgsjef Bent Unneland beskriver den første vinteren med fiskehandlere i Torghallen som en periode å dra lærdom av.

— At bergenserne svikter Fisketorget, er en sannhet med visse modifikasjoner. Men vi har en vei å gå for å optimalisere hele konseptet, sier Unneland.

Åpne dører - kalde rom

Bergens Tidende har tidligere skrevet om problemene med dørene i Torghallen, som blir stående åpen slik at hallen blir kald.

— Opplevelsen av å oppholde seg i hallen i dag er ikke helt optimal. Det er ikke noe å legge skjul på, sier Torgsjef Unneland.

- I dag blir dørene stående åpne for at kundene skal komme inn. Vi kan ikke forvente at kunden lukker døren etter seg selv, så vi må få dører som går både opp og igjen.

Sammen med Driftsselskapet Neas og kommunen ser de nå etter løsninger på dette.

— Vi kan ikke la kundene stå i gjennomtrekk, da kunne de like så godt stå ute, sier Unneland.

Økt konkurranse

I tillegg til utfordringen med dørene merker fiskehandlerne i Torghallen en økende konkurranse fra ferskvaredisken i dagligvarehandlene.

— Dagligvarehandlene har forbedret seg, så ferskvarediskene byr på større konkurranse, sier han. Unneland bemerker også at de ikke har veldig mange parkeringsplasser i umiddelbar nærhet heller.

— Men det vi har er den kortreiste sjømaten. Du får ikke ferskere sjømat enn du gjør på Fisketorget, sier Unneland.