BT har snakket med flere i rusmiljøet om kommunens plan om å stenge deler av Nygårdsparken. Samtlige tror rusavhengige vil trekke til Torgallmenningen og Korskirkeallmenningen når øvre del av parken ikke er tilgjengelig.

— Bergen blir en by full av irriterte narkomane. Det er trist, men det kommer nok til å bli mye mer hærverk og ødeleggende småkriminalitet, tror Stian Aarland.

— Folk som drar ned buksen for å sette seg et skudd rett foran barnefamilier på Torgallmenningen. Det kommer ikke til å bli et vakkert syn, kommenterer en annen.

- Dette betyr bråk

Ingen av dem BT har snakket med tror stenging av parken vil redusere rusmiljøet, men bare spre det rundt i bykjernen. For de fleste virker mottaks- og oppfølgingssentre på Wergeland og Nesttun for langt unna.

— De fleste gidder ikke en gang å gå over Puddefjordsbroen til det nye Strax-huset.

- Hvordan tror dere det går den dagen parken skal stenges?

- TRIST: Stian Aarland (til høyre) tror stengingen vil føre med seg mye frustrasjon og mer kriminalitet.
ØRJAN DEISZ

— Det blir nok bråk, men hvis du har valget mellom arresten eller å flytte deg, er valget lett for de fleste, kommenterer Aarland.

- Det blir lettere for meg

Nedre del av Nygårdsparken har allerede vært gjennom en oppgradering. Noen i rusmiljøet ser for seg at de vil trekke nedover dit.

— Håper dette vil skje om sommeren, for da er det en del streite familiefolk som soler seg toppløs der nede, kommenterer en mann og setter opp et stort glis.

Det er likevel ikke alle i miljøet som ser helsvart på planene.

— Jeg er på vei ut av miljøet, så jeg prøver å ikke gå her så ofte. For min del blir det nok lettere, sier en som ikke vil ha navnet sitt i avisen.