— Vi er klar over at vi sitter med en leiekontrakt som er i ferd med å gå ut. Men Gjessing-familien har arbeidet frem noe over 80 år, og nå vil noen høste av det. Dette er toppen av frekkhet, sier styreformann Olav Jordal i Børs Café.

Advokat Per Magne Kristiansen, som representerer Børs Café, sier at det første som vil skje er at han vil kontakte Brønnøysundregistrene for å forsøke å få navnet på det nye driftsselskapet endret.

— I tillegg vil vi se på bestemmelsene rundt at de vil bruke navnet Børs Café. Vi vil bruke mulighetene vi har i forbindelse med lovverket, sier han.

Kristiansen reagerer også på at det nye selskapet tilsynelatende har tenkt å bruke det gamle interiøret, uten å spørre gamle Børs Café.

Selskapet Børs Café Bergen er stiftet av Kahlon-brødrene, som blant annet eier Nama Sushi&Noodles, Era, Big Horn Steak House og Skipperstuen i Bergen.

Daglig leder i selskapet, Daljinder Kahlon, sier at det fortsatt er usikkert hvilken type sted de vil ha.

— I utgangspunktet ønsket gårdeieren at vi skulle gjøre noe med stedet. I ettertid har vel både de og vi skjønt at mange vil at børsen skal leve, sier Kahlon.

Han sier de i løpet av kort tid vil ha et møte med gårdeierne for å diskutere saken.

— Dagens eiere sier de vurderer et søksmål. Hva tenker du om det?

— Når det gjelder navnet, var vel det greit siden lokalet er det samme. Uansett har vel ikke han patent på navnet børs. Poenget er at han ikke har kontrakt, og Gjessing har jo selv sagt at han vil at børsen skal leve. Da skjønner jeg ikke det med søksmål, sier Kahlon.