Forsvinningen fremstår som et mysterium på erfarne politifolk.

Den 18 år gamle gutten er skoleflink, har aldri vært i kontakt med politiet, og er aktiv i idrettslag som håndballspiller og trener.

Onsdag morgen 26. mars meldte politiet at han var kommet til rette i sitt hjem i Oslo.

— Aldri noe tull

Han har heller ingen sykdomshistorie som skulle forklare forsvinningen, ifølge politiet.

— Det er ingenting som skulle tilsi at han ble borte. Det kom svært brått på for familie og venner. Vi forstår ikke hva som har skjedd, men muligens har han et ønske om å skjule seg eller forsvinne, sier Anders Oksvold i savnetgruppen i Oslo politidistrikt.

Anders Oksvold ved politiet i Oslo.
JO STRAUBE (ARKIV)

— Dette er en gutt som det aldri har vært noe tull med før. Vi er bekymret, legger han til.

Hadde med turutstyr

— Er det mistanke om noe kriminelt?

— Nei. Vi vet han har tatt ut et større kontantbeløp og gått på toget på Oslo S lørdag ettermiddag og trolig kommet til Bergen lørdag kveld. Han har hatt turutstyr med, og mobiltelefonen hans slo inn i Liamyrane i Åsane søndag kveld. Den var kun aktiv i noen sekunder, forteller Oksvold.

Mobiltelefonen skal ha gjort utslag på hele strekningen fra Oslo til Bergen.

— Etter at han kom til Bergen har mobiltelefonen vært avslått. Han har ikke tatt ut penger med kort i byen, og han har ikke familie i byen, legger han til.

Politiet frykter at Tveten kan være ute i terrenget og at noe har tilstøtt ham. De ber folk være oppmerksomme og se etter ham.

— Vi arbeider med å sjekke tele- og bankdata, i tillegg til å sjekke sosiale medier, sier Oksvold.

Signalementet

Åsmund Tveten er 183 cm høy, veier cirka 85 kilo og har mørkt, halvlangt, brunt hår. Han har ingen familie i Bergen og har heller aldri vært her.

Politiet opplyser at Tvedten muligens hadde på seg en rød North Face allværsjakke merket KLP Eiendom, mulig blå Adidas joggebukse og brune støvletter.

Lørdag ettermiddag ved 13-tiden skulle foreldre og søsken i et familieselskap i Oslo.

— Da sa han at han ville være hjemme og slappe av. Da de kom tilbake, var han borte, sier Oksvold.

Ber om tips

— Er det ingen oppførsel i forkant som skulle tilsi noe unormalt?

— Han har oppført seg noe annerledes hjemme før forsvinningen. Torsdag forlot han skolen uten å si ha det til de han er russ sammen med. Det oppfattet vennene hans som uvanlig, svarer Oksvold.

Politiet ber om publikums hjelp, og alle tips og opplysninger er av interesse.

— Vi er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett ham siden han kom til Bergen.

Alle som har tips i saken bes ringe savnetgruppen eller kriminalvakten i Oslo på 22669189/22669966. Preben Wallestad er operasjonsleder i Hordaland politidistrikt. Han bekrefter at politiet her vest har mottatt en melding fra kolleger i Oslo om den savnede unge mannen.