Den 22 år gamle kvinnen som forrige onsdag stormet ut av en leilighet i Åsane og hevdet hun hadde blitt presset til prostitusjon, var i går i et rettslig vitneavhør i Bergen tingrett.

– Hun ønsker å reise tilbake til Romania. Det kan bli vanskelig å få henne tilbake her ved en eventuell hovedforhandling, derfor er det viktig å få henne avhørt nå, sier påtaleansvarlig Jan Grahl— Madsen.

Politiet mener den 22 år gamle kvinnen fra landsbygden i Romania har en svært troverdig historie og at hun har blitt utsatt for menneskehandel.

En viktig brikke i politiets etterforskning er at politiet ikke finner 22-åringens pass. Både den siktede 48-åringen og 22-åringen har fortalt at det skulle ligge i leiligheten på Breistein.

Politiet har endevendt leiligheten, men har ikke funnet passet, og mistenker 48-åringen for å ha gjemt det unna.

– Normalt sett skulle passet vært i besittelse av den som eier det. Dette er ikke noe trumfkort for oss, men en viktig brikke i et større bilde, sier Grahl-Madsen.

Den 22 år gamle kvinnen fra Romania kom til Breistein forrige tirsdag. Etter egen forklaring var hun i Norge for å bli kjent med en 48 år gammel mann for et mulig ekteskap.

Kvinnen var ikke kommet mer enn innfor dørene i kjellerleiligheten før hun skal ha fått beskjed om at 48-åringen ikke var interessert i noe ekteskap. Hun skal ha fått beskjed om at hun skulle tjene penger ved å prostituere seg.

Den 22 år gamle kvinnen fikk panikk og klarte å rømme dagen etter. I 14-tiden traff hun på en politipatrulje fra Åsane lensmannskontor som kjørte henne til Bergen sentrum, der det straks ble opprettet sak på forholdet.

En 48 år gammel mann fra Åsane og en 23 år gammel rumener sitter fengslet i saken. Menneskehandel-siktelsen mot dem er opprettholdt.