Det var onsdag morgen mannen i 40-årene kom hjem til sin tidligere samboer i Fana. De har et barn sammen, som var hjemme i boligen den aktuelle dagen.

— Tok kvelertak

Ved 14-tiden fikk politiet en telefon fra kvinnen. Hun ba om hjelp. I bakgrunnen hørte operatøren at et barn virket redd. Politiet pågrep ham og opprettet sak da de snakket med kvinnen som hadde flere merker etter mulige slag.

Ifølge siktelsen tok mannen kvelertak på kvinnen, slo henne og dro henne i hodet. Dette skal ha pågått fra 09-tiden forrige onsdag til 14-tiden.

Fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett. Han skal også ha kommet med drapstrusler mot henne.

- Tåler ikke amfetamin

Mannen avviser at han var voldelig mot kvinnen, at han truet henne og holdt henne innesperret. Politiet er altså av en annen oppfatning.

Han innrømmer imidlertid at han var påvirket av amfetamin, som han ikke tåler, at det ble ampert og at han knep eks-samboeren i øret og skulderen.

— Dette er svært alvorlig sak som vi prioriterer høyt, sier politiadvokat Elisabeth Ryen ved Bergen sør politistasjon.

— Han er siktet for vold, trusler og frihetsberøvelse, legger hun til.

Ifølge Ryen er mannen også siktet for bruk av narkotika og promillekjøring. Dette innrømmet han i fengslingsmøtet i Bergen tingrett fredag.

- Har eskalert

Mannen er uten arbeid og har rusproblemer som han skal få behandling for.

— Det har eskalert den siste tiden og han må varetektsfengsles, slik at han ikke begår nye kriminelle forhold. Vi mener også at det er nødvendig med fengsling, slik at han ikke kan påvirke fornærmede før hun skal forklare seg, sier Ryen.

Ifølge politiet har han kontaktet kvinnen en rekke ganger etter at forholdet deres tok slutten, uten at hun ønsket kontakt med ham. Dette skal ha gjort henne skremt.

Nekter skyld

Retten påpeker at kvinnen og barnet ble svært skremt og at mannen sa at han ikke tåler amfetamin. Retten mener det er nødvendig med varetekt.

— Min klient nekter for å ha utøvd vold, kommet med trusler eller holdt noen innesperret mot deres vilje. Han tar betenkningstid og vil vurdere å anke, sier Fredrik Verling, mannens forsvarer.

Politiadvokat Elisabeth Ryen ber om at en mann i 40-årene varetektsfengsles for vold, trusler og frihetsberøvelse.
MATS BLEIKELIA (ARKIV)