Etter avhøret ved seksjonen for organisert kriminalitet i Bergen torsdag, fant ikke politiet grunn til å holde på ham lenger.

— Vi har kontrollert opplysningene i saken opp mot hans forklaring og løslater ham, sier Jørn Solsvik, leder ved seksjon for organisert kriminalitet ved Hordaland politidistrikt.

Siktelsen opprettholdes imidlertid, og politiet vil sluttføre etterforskningen.

— Vi mistenker fortsatt at han kan ha gjort noe kriminelt, sier Solsvik.

50 kroner natten

Mannens forsvarer, Steinar R. Yndestad, er ikke overrasket over løslatelsen.

— Ut fra hva han har forklart, har han forsøkt å hjelpe disse folkene. Han har forsøkt å få dem over fra tigging til å selge bladet «Folk er folk», sier forsvareren.

Hansk klient har forklart at det var ti personer som bodde i huset og at de betalte 50 kroner per natt. Enkelte ganger skal de også ha fått mat for dette, ifølge Yndestad.

Husleien den nå løslatte mannen har betalt, er på 16.000 kroner i måneden.

Var ikke sikre

Innen fredag morgen ville politiet måtte ta stilling til om mannen skulle fremsettes for varetektsfengsling, da det ville ha gått 72 timer siden pågripelsen.

Politiet har under etterforskningen betegnet saken som uoversiktlig.

— Vi er ikke 100 prosent sikre på at det dreier seg om menneskehandel. Vi bruker den tiden vi har til disposisjon for å avgjøre den videre skjebnen i saken. Så får vi se hva vi ender opp med, sa Solsvik før mannen var ferdig avhørt torsdag.

Torsdag gikk politiet gjennom beslagene som ble gjort i villaen onsdag, da et titalls politifolk var på adressen på Paradis.

— Jeg kan ikke si noe om hva som ble beslaglagt, sier Solsvik.

Spilte trekkspill

Det skal ha bodd 25 rumenere på adressen, og politiet mistenkte at mannen utnyttet folk i en sårbar situasjon.

Saken etterforskes av seksjonen for organisert kriminalitet i samarbeid med politiet i Fana.

Den 60 år gamle mannen som nå er løslatt er ikke kjent for politiet fra tidligere. Etter det BT får opplyst, har han vært i Norge siden 2005 og har blant annet livnært seg ved å spille trekkspill i Bergen sentrum.