Erstatningssaken etter bråket ved Sandviken sykehus er i gang.

— Jeg har hørt kolleger si de samme tingene som meg, men forstår at ikke alle tør å stå frem med navn og bilde i avisen. Det har vært tøft å stå alene i en slik storm, sier Øyvind Hauge.

Den tidligere vernepleieren ved Sandviken sykehus jobber fortsatt i Helse Bergen, nå i psykiatrisk ambulansetjeneste. Han forteller at det er spesielt å være i rettssak mot det som fortsatt er hans arbeidsgiver.

— Det har vært tøft å stå der i dag, og det blir sikkert tøffere, sier Hauge.

Første varslersak

Arbeidsrettssaken i Bergen tingrett er den første skikkelige «varslersaken», etter at Arbeidsmiljøloven fra 1. januar 2007 fikk nye bestemmelser om ansattes ytringsfrihet, ment som et vern for såkalte varslere.

— Det er spesielt å skape historie. Jeg tror saken blir viktig for folk som senere havner i samme situasjon som meg - noe jeg er overbevist om at vil skje, sier Hauge.

Han ønsker ikke å spekulere i sakens utfall.

— Jeg føler at jeg har en god sak. Det har også andre sagt til meg.

Vanskelig tid

Erstatningssaken etter bråket ved Sandviken startet i dag. Øyvind Hauge (34) og Helse Bergen står mot hverandre i saken som dreier seg om hvorvidt Hauge er en varsler eller ikke. Om han er blitt straffet for å ha gått til media, blir også et tema i saken.

Etter at Hauge sto frem i februar 2006, har flere andre gått ut med kritikk mot forholdene ved Sandviken sykehus. Hauge betegner tiden fra høsten 2006 og frem til rettssaken startet i dag som den vanskeligste i sitt liv.

— Det verste er at arbeidsgiver ikke tok konstruktiv kontakt. Jeg ville løse dette tidlig. Nå har det gått fire år, sier han.

Krever erstatning

— Saken er prinsipielt viktig fordi den trekker opp grensene for hva som er varsling, og hva en arbeidstaker må finne seg i, sier saksøkers advokat Nils Kristian Lie til bt.no.

Hauge krever erstatning fra Helse Bergen fordi han mener seg utsatt for såkalte gjengjeldelseshandlinger etter å ha sagt fra om kritikkverdige forhold. Gjengjeldelser mot en varsler er forbudt etter Arbeidsmiljøloven.

— Øyvind Hauge har brukt sin plikt og sin rett til å varsle, sa Lie i sin innledning i Bergen tingrett.

Sa fra to år før

Advokaten påpekte blant annet at Hauge sa fra om forholdene internt, til verneombud og tillitsvalgt, omtrent to år før han i 2006 valgte å varsle eksternt - først til Arbeidstilsynet, deretter til media.

Les Hauges leserinnlegg i BT her

— Fordi han har sagt fra om forhold knyttet til sikkerhet, rus og arbeidsmiljø er han blitt utfrosset og marginalisert. Han er blitt forflyttet mot sin vilje og fratatt arbeidsoppgaver, sa Lie.

For Helse Bergen møtte konstituert klinikksjef ved klinikk for sikkerhetspsykiatri, Aagot Bahus, med advokatene Trond Hatland og Maria Vea Lund.

Det er satt av elleve dager til rettssaken.

KREVER ERSTATNING: Øyvind Hauge (t.v.), advokat Kjetil Edvardsen og advokat Nils Kristian Lie da varslersaken startet i dag.
Silje Robinson
PRINSIPIELL: Hauge tror saken blir viktig for folk som havner i samme situasjon - noe han er sikker på at vil skje. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ