Opplysningen om trusselsituasjonen kom som lyn fra klar himmel da en av politietterforskerne vitnet i retten tirsdag. De tidligere samboerne som er tiltalt etter 15-åringens dødsfall, reagerte sterkt på det de fikk høre.

Forlot salen

— Hvorfor har vi ikke fått vite dette før, utbrøt den 33 år gamle kvinnen som har innrømmet at hun gav 15 år gamle Ragnhild Helsengreen en sprøyte heroin.

Hennes 35 år gamle eks-samboer ble også svært opprørt, og forlot rettssaken kort tid senere fordi han følte seg uvel.

— Jeg visste ikke noe om dette før vitnet forklarte seg. Min klient synes selvsagt dette er meget ubehagelig. Her må politiet umiddelbart gjøre de åtgjerder som er nødvendige, sier 33-åringens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen.

Etterforskeren forklarte i retten at 35-åringens bror og søster nylig ble oppsøkt av to menn, maskert med finlandshetter, som truet dem. 35-åringens søster er høygravid og skal ha opplevd situasjonen som svært ubehagelig.

Fjernet bevis

Under rettssaken har det kommet frem at 35-åringen fjernet en bærbar datamaskin med et videoklipp som ble tatt opp kort tid før Helsengreen døde i leiligheten i Solheimsviken. Datamaskinen ble senere beslaglagt av politiet hos 35-åringens bror. Etter det bt.no forstår, oppfatter familien truslene som en hevnaksjon etter at Helsengreen døde.

Politiet har registrert anmeldelsen og opprettet sak, men aktor i rettssaken, politiadvokat Harald Bilberg, kunne mandag ettermiddag ikke svare på hvor langt etterforskningen har kommet.

— Kan det bli aktuelt å sette i verk tiltak for å beskytte de tiltalte?

— Det ligger utenfor mitt mandat å vurdere, sier Bilberg.

DØDE AV OVERDOSE: Ragnhild Helsengreen (15) ble funnet livløs i en leilighet i Solheimsviken lørdag 31. juli i fjor.
ARKIV