En av litauerne kom kjørende med stoffet til Bergen i en Golf i september i fjor. Da de to andre møtte ham på en parkeringsplass i Nipedalen, slo politiet til og pågrep de tre. I bensintanken fant de 2,5 kilo amfetamin og 21.900 Rohypnoltabletter.

Forut for pågripelsen hadde politiet avlyttet telefonen til en 34 år gammel vestlending som de mente hadde stått bak innføring av narkotika over lenger tid. Han hadde ifølge politiet flere samtaler med en av litauerne om «appelsiner», og det skal ha vært åpenbart at det var snakk om narkotikahandel. Vestlendingen ble pågrepet to uker seinere.

Ifølge de fire mennenes forsvarere, har ingen av dem vært med på narkotikainnførselen.

— Min klient kjørte bare bilen. Han ante ikke at det var stoff i den, sier en av litauernes forsvarer, Jostein Alvheim.

— Min klient kan i ettertid se at noen av de tingene han har gjort med penger har vært ubetenksomme, men han har ikke vært med på å innføre narkotika, sier nordmannens forsvarer, Kim Gerdts.

Nordmannen og en av litauerne er sammen utpekt som hovedmenn i saken. Disse er begge tiltalt for å ha solgt narkotika for henholdsvis 400.000 kroner og 600.000 kroner.

— Dette sier vi på bakgrunn av den oversikten vi har på hva som har gått inn og ut av kontoer i Norge og Litauen, sier statsadvokat Jarle Golten Smørdal, .

Nordmannen er i tillegg tiltalt for å ha svindlet til seg 330.000 kroner i trygd i en periode der han samtidig jobbet som dørvakt.

Han og litaueren som er utpekt som hovedmann risikerer inntil 15 års fengsel for det de er tiltalt for, de to andre risikerer inntil 10 års fengsel.

— Har denne saken ledet politiet til andre personer som står bak narkotikakriminalitet?

— En sak som dette har alltid forgreininger, men nå er det disse fire det gjelder, sier Golten Smørdal.

De tre litauerne sitter alle varetektsfengslet, med unndragelsesfare som en av hovedgrunnene. Nordmannen er løslatt på grunn av psykiske plager som følge av varetekten.

Saken mot de fire kommer opp i Bergen tingrett i august.