Klokken 17.11 kom meldingen om en kollisjon mellom to varebiler i Eikefettunnelen på E39 i Lindås kommune.

En kvinne (54) og en mann (61) satt lenge fastklemt i hver sin bil.

Kvinnens tilstand er alvorlig men stabil, og hun var klokken 20.35 fredag inne til operasjon ved Haukeland Universitetssykehus.

Mannens tilstand er også alvorlig og stabil. Han fikk i går kveld intensivbehandling, opplyser sykehuset.

Tilstanden til begge 11.00 lørdag er uendret.

Lange køer

De to ble frigjort fra bilene rundt klokken 18.

En kvinne skal ha sluppet fra frontsmellen uten skrammer.

Tunnelen måtte stenges. Det skapte lange køer i begge retninger. Rundt klokken 19.20 ble tunnelen åpnet igjen.

— Tunnelen er nettopp åpnet igjen, for kun få minutter siden. Og det er visst veldig lange køer i begge retninger. Meldingene tyder på at det er kilometervis med køer. Jeg ser for meg at det kan skape nye køer på fergeleiene i Sogn og Fjordane, opplyser Ole Magnus Tveit ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

Sittet tre kvarter i kø

— Køen er begynt å røre på seg. Politiet har akkurat kjørt, og det går fremover i 20 km/t. Så er det vel fergekø neste for oss som skal over Sognefjorden, melder Finn Espen Gundersen.

Han hadde da stått i kø godt over en time utenfor tunnelen. Han sitter i køen med familien. De har kjørt fra Stavanger og er på vei til Sande i Sunnfjord.

— Vi hadde beregnet å være fremme til klokken 20.00, men nå ser det ut som at middagen hos oldreforeldre må vente, sier han.

Fra køen har Gundersen observert fire ambulanser, en Viking redningsbil og to brannbiler komme ut av tunnelen den siste timen.

— Det er i det minste en fin kveld å sitte i kø i, sier han.

Se oppdaterte veimeldinger fra Vegvesenet her.

bt.no følger saken.

KØ: - Vi har stått i kø i tre kvarter nå, og det ser ikke ut til å rikke på seg, melder Finn Espen Gundersen i køen. Veitrafikksentralen melder om lange køer på begge sider av tunnelen.