Den 24 år gamle mannen stakk sin tre år eldre bror i brystregionen med kniv i en leilighet i Åsane natt til 21. september i fjor. Broren døde av skadene kort tid etter.

De siste tre månedene har den drapssiktede bergenseren vært underlagt såkalt judisiell observasjon.

Lørdag formiddag mottok forsvareren hans, Per Magne Kristiansen hosAdvokathuset Elden, den omlag 40 sider lange sakkyndigrapporten.

— Var ikke psykotisk

Den siktede var ikke psykotisk eller bevisstløs da drapet ble gjennomført, og er dermed å anse som strafferettslig tilregnelig, mener de tre rettsoppnevnte psykiaterne som har undersøkt mannen.

— Ut fra min beste kjennskap til klienten, ville jeg ikke blitt overrasket om resultatet hadde blitt annerledes, sier Kristiansen.

Ifølge forsvareren er konklusjonen endelig, slik rapporten er formulert.

Kristiansen beskriver saken som en ufattelig tragedie, og forteller at klienten hans har det tungt i fengselet.

— Jeg opplever hans livshistorie som noe av det mest trasige jeg noensinne har vært borti, og jeg har holdt på en stund, sier Kristiansen.

24-åringen har erkjent å ha stukket broren med kniv, men har samtidig sagt at han ikke stakk for å drepe.

- Ble mobbet

Mannen har i avhør forklart at bakgrunnen for konflikten var at hanville ha sin tre år eldre bror og kjæresten ut av leiligheten han disponerte sammen med moren.

Han har også forklart at han ble mobbet og trakassert i dagene før drapet.

24-åringen skal i første rekke ha rettet sinnet mot brorens kjæreste. Politiet skal ha rykket ut til den samme adressen i tiden før drapet, etter å ha fått melding om husbråk.

- Det var hun som skapte den dårlige stemningen i huset, har han forklart i avhør om konflikten i forkant av knivstik­kingen.

Både avdødes mor og kjæreste var til stede i leiligheten da drapet skjedde.

— Vi skulle til å lukke soveromsdøren, da han stakk. Først en gang i hjertet, så en gang i skulderen. Jeg sto rett ved siden av, og så at kjæresten min sank sammen, sa kvinnen til BT noen uker etter drapet.