OGNE ØYEHAUG

Den sterke kritikken skyldes et brev Selsvold Nyborg har sendt til Statens vegvesen og Vegdirektoratet, med kopi til samferdselsminister Torild Skogsholm og Stortingets samferdselskomité.

I brevet kritiserer hun prosessen som førte til at Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) tapte kampen om å drive de to store fergesambandene mellom Bergen og Stavanger.

Vinneren ble Fjord 1, et fergerederi eid av de to nordlige fylkeskommunene i Vestlandsrådet, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. HSD har klaget på vedtaket.

Selsvold Nyborg — en sterk tilhenger at et tettere samarbeid på Vestlandet - har sendt brevet på Vestlandsrådets brevpapir, og undertegnet som leder i Vestlandsrådet.

— Alt var klarert, sier Selsvold Nyborg. Hun er meget forundret over kritikken, og sier brevet ble diskutert på sist møte i Vestlandsrådet, med alle de fire fylkesordførerne til stede.

— Hvordan i all verden har hun fått det til da, sier fylkesordfører Reidar Sandal i Sogn og Fjordane. Brevet var ikke klarert, verken formelt eller uformelt, ifølge Sandal. Å vise til de omstridte kontraktene midt i en klagesak er uheldig, mener Sandal.

Fylkesordfører Jon Aasen (Ap) i Møre og Romsdal, sier han først fikk kjennskap til brevet i går, i det fylkestinget ble samlet til møte.

Aasen mener brevet skrevet som en støtte til den klagen som er innsendt og at det skader samarbeidet mellom de fire fylkeskommunene på Vestlandet.

— Dette ødelegger mer enn det samler, sier Aasen.

Oskar Grimstad, Fremskrittspartiets gruppeleder i fylkestinget i Møre og Romsdal, vil ta brevet opp til behandling på fylkestinget.

— Misbruk av tillit, sier Grimstad om brevet. Han regner med skarpe reaksjoner på tinget og tror brevet skader samarbeidsklimaet i Vestlandsrådet.

— Dette her kan være meget skadelig, sier Grimstad.