Det kom frem under andre dag av rettsaken mot den drapstiltalte 30-åringen som stakk Sulejman Hamzic til døde i en leilighet på Askøy 1. mai i fjor.

Hamzic' kamerater måtte selv frakte 23-åringen bort til ambulansen, som ventet på politiet noen hundre meter unna åstedet.

Det er anslått at det tok rundt 10 minutter fra ambulansen ankom til en kritisk skadet Hamzic var på vei til Haukeland.

Store indre blødninger

I dag la de rettsmedisinsk sakkyndige frem obduksjonsrapporten. Den viser at 23-åringen døde av forblødning.

Bistandsadvokat Line Ingebrigtsen, som representerer de etterlatte, ville vite hvorvidt det hadde noen betydning for utfallet at det tok litt tid før Hamzic havnet i ambulansen.

— Han hadde en livstruende skade i utgangspunktet, og opplevde hurtig blodtrykksfall som følge av store indre blødninger. Jeg tviler på at det hadde noen betydning, sa Peer Kåre Lilleeng, som er førsteamanuensis ved Gades institutt.

23-åringen døde på Haukeland universitetssykehus 12 timer etter. Der ble han Hamzic tilført rundt 100 poser blod og 100 liter plasma, men livet sto ikke til å redde.

— Skadene måtte nærmest ha inntruffet på operasjonsbordet for at han skulle ha overlevd, sa Lilleeng til bt.no i en pause.

«Han stakk meg»

«Han stakk meg, han stakk meg» var alt 23-åringen rakk å si før han segnet om på gulvet i den drapstiltaltes leilighet.

Det forklarte ett av vitnene da han forklarte seg i Nordhordland tingrett i dag. Selv ble vitnet stukket i armen da han forsøkte å overmanne drapsmannen, men slapp unna med et kutt som ble sydd på Legevakten samme kveld.

30-åringen erkjente straffskyld i retten i går, og tilsto overfor politiet halvannen måned etter drapet.

Rettssaken avsluttes med sluttprosedyrer fredag.