• Vi er en organisasjon i sorg. Vi har mistet en kollega og vi har kunder som er omkommet, sier administrerende direktør Jonny Skoglund.

— Dette er tidenes verste helikopterulykke på land i Norge, sier Tor O. Iversen, kommunikasjonsdirektør i luftfartstilsynet.

Dersom det viser seg å være fem omkomne etter havariet i Ullensvang, er dette den verste innenriks helikopterulykken i Norge noensinne.

Norneulykken, tidenes verste helikopterulykke i Norge, var et havari som intraff i Norskehavet ca 100 nautiske mil i havet utenfor Brønnøysund. Ulykken skjedde den 8. september 1997, og tolv personer omkom.

— Vi skiller mellom innlands og offshoreflygninger, og offshore har vi hatt ulykker med flere omkomne, sier Iversen.

Helikopteret som styrtet i Ullensvang i går, var av typen Eurocopter AS 350, fra selskapet Airlift.

Krisehjelp

De ansatte ved Airlift AS får i dag tilbud om krisehjelp. Administrerende direktør Jonny Skoglund kom til selskapets base i Kinsarvik klokken fem i dag tidlig. Nå er han der sammen med de ansatte ved basen.

— Vi er en organisasjon i sorg. Vi har mistet en kollega og vi har kunder som er omkommet, sier han.

- Våre tanker går til de etterlatte

I dag holder Airlift samlinger for sine ansatte på alle sine baser i landet. I tillegg til hovedkontoret i Førde, har selskapet baser i Kinsarvik, Ljosland og Svalbard.

— Våre tanker går til de etterlatte og pårørende og vi tenker på hvordan vi best kan bistå dem, sier Skoglund.

Ledelsen i Airlift ble varslet om havariet like før klokken 19.30 mandag kveld. Helikopteret var på oppdrag fra Airlifts base i Kinsarvik da det havarerte mandag kveld. Helikopteret skulle frakte personer i forbindelse med hyttebygging.Airlift har i dag en flåte på 17 helikoptre og omkring 80 ansatte i Norge.