Foreldre og besteforeldre var torsdag kveld samlet på Erdal barneskole for å se sine håpefulle 1.-klassinger opptre på den tradisjonelle juleavslutning. Rundt klokken 20.00 ble underholdning og juletregang avbrutt av en hylende brannalarm.

Mens foreldre og barn gikk ut på skoleplassen, fant flere lærere fram til brannstedet. Brennende papirer og gjenstander møtte dem på lærerværelset.

Politiet tror brannen er påsatt.

— Det er helt uforklarlig at noe slikt kan ha skjedd. Vi har et veldig godt elevmiljø her på skolen, og vi mistenker ikke noen av elevene, sier rektor Sigmund Gundersen til bt.no.

Han låste selv ytterdøren til avdelingen med lærerværelset da han gikk hjem i ettermiddag.

— Juleavslutningen til 1. klasse ble holdt i gymsalen. Det er mulig å komme seg fra denne avdelingen over til personalavdelingen, men vi vet ennå ikke hvordan noen har kommet seg inn, sier Gundersen.

Tydelige spor

  • Vi kan tydelig se at brannen er påsatt. Det er gjort mange forsøk på opptenning rundt omkring på lærerværelset, sier Bjarte Johannessen ved Askøy lensmannskontor.

Før brannvesenet kom til stedet hadde lærere begynte å kaste ut brennende gjenstander fra rommet.

Avhør

  • Det var fortsatt røykfullt på lærerværelset da brannvesenet kom frem. De fleste var allerede kommet seg ut fra skolebygget. Brannvesenet fikk evakuert resten, og slukket brannen, sier Johannessen.

Politiet avhører nå vitner på stedet.

— Rundt 200 barn og foreldre og lærere var samlet i gymsalen da brannalarmen gikk. Vi har funnet spor på stedet som gjør at vi vil foreta en grundig etterforskning, sier politiets innsatsleder Tom Paulsen.

Krimteknikere vil i kveld gå igjennom sporene på skolen.

Små skader

Takket være rask innsats fra lærere og brannvesen er det ikke store skader på skolen.

— Juleavslutningen var nesten ferdig da brannalarmen gikk, og foreldre og elever reiste hjem etter brannen, sier Gundersen.

I morgen fortsetter aktivitetene på skolen som normalt.

SPOR: Politiet sikret spor og avhørte vitner på skolen torsdag kveld. FOTO: GEIR MARTIN STRANDE
RØYKFULLT: Brannvesenet var raskt på stedet da brannalarmen gikk. FOTO: GEIR MARTIN STRANDE