Det var NRK Hordaland som fortalte nyheten først torsdag formiddag. Siden desember i fjor har det vært en rekke branner i og utenfor blokkene i området Loddefjordveien.

Tirsdag sa kvinnen til politiet at hun sto bak brannene.

_Har du tips om saken?

Send melding til 2211_

Politiet har satt inn store ressurser på å oppklare saken. Tirsdag kom trolig gjennombruddet, da den 37 år gamle kvinnen innrømmet at hun var ansvarlig for brannene.

— Ønsket hevn

— Hun erkjenner å stå bak mellom 10 og 15 branner, sier Tore Salvesen, sjef ved Bergen vest politistasjon, til NRK Hordaland.

bt.no er kjent med at kvinnen i avhør har fortalt at det var flere grunner til at hun tente på. Hun ønsket blant annet å hevne seg mot politiet, fordi hun har følt at de forfulgte henne.

— Hun skrev en klage mot politiet som ble besvart i henhold til regelverket. Jeg kommenterer ikke hva hun har sagt i avhør om mulig motiv, sier Salvesen.

Kvinnen skal også ha forklart at hun tente på fordi hun ville ha oppmerksomhet.

Vil fengsle kvinnen

Fredag fremstilles kvinnen for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

— Vi ber om at hun varetektsfengsles i fire uker fordi vi mener det er fare for at hun skal begå nye straffbare handlinger, sier politijurist Tore Johan Sørland.

Kvinnen har vært fremstilt for lege to ganger etter at hun ble siktet for brannstiftingen. Torsdag klokken 15.00 skal hun i nytt avhør.

To har innrømmet

Hennes forsvarer er Ingvar Frostad.

— Det er ikke tatt stilling til om hun erkjenner straffskyld. Dette er noe vi må få komme tilbake til, sier han.

Politiet har tidligere uttalt at flere sto bak de mange brannene i Bergen vest, men nå mener de at saken kan være oppklart.

— To personer har innrømmet at de sto bak to andre branner, den ene ved Loddefjord skole og den andre på Vestkanten. Det er brannene i Loddefjordveien vi ikke har pågrepet noen for, men nå kan det se ut til at kvinnen står bak disse, sier Salvesen.

Vurderer fengsling

Tore Salvesen forteller at kvinnen har vært i politiets søkelys tidligere i forbindelse med brannene. 8. mars uttalte politiet til bt.no at de mente at saken var nær oppklaring.

— Vi har hatt henne inne til avhør. Årsaken til at hun meldte seg, var nok at hun følte presset, mener Salvesen.

Politisjefen forteller at avhørene har gått greit.

— Hun har gitt oss opplysninger som kun en gjerningsperson kan kjenne til. Vi er sikre på at hun har tent på, sier Salvesen.

- Vi er lettet

Styreleder Bjørn Herdlevær ser frem til at beboerne i borettslaget nå kan komme tilbake til hverdagen. Han har tidligere sagt at det kan bli aktuelt å ta i bruk video-overvåking over borettslaget.

— Vi ser hvor sårbare vi er. På generalforsamlingen skal vi diskutere sikkerheten. Det kan bli aktuelt, sier han.

— Vi er veldig lettet og glade for at en person er tatt, men samtidig er det trolig en tragisk historie som ligger bak. Nå kan hverdagen komme tilbake, legger han til.

INNRØMMER: Det har vært en rekke branner i Loddefjord de siste månedene. Nå innrømmer en 37 år gammel kvinne at hun har tent på mellom 10 og 15 branner.
ARKIV