Heldigvis kom sønnen uskadd fra sammenstøtet mellom bussen og lastebilen i Fyllingsdalen i går. Bremsen på barnevognen sto på, så den hadde ikke flyttet mye på seg.

— Jeg opplevde kollisjonen som et langt brak som aldri tok slutt, forteller Marianne Sæther Rekk når BT treffer henne og sønnen på Legevakten i går.

Smerter i hodet og nakken

Lenger framme i bussen hørtes skrik og jammer. Folk holdt seg for blødende sår. Det var tydelig at flere var ganske hardt skadet.

Selv har Marianne litt vondt i hodet og nakke, men føler seg ellers i fin form. Hun og Marcus kunne forlate Legevakten etter ganske kort tid.

— Tiden gikk sakte der og da, men vi kom oss vel egentlig greit ut av bussen, sier hun.

Glad det ikke gikk verre

Eva Loftaas var også passasjer på ulykkesbussen. Også hun sitter på Legevakten og venter på sjekk. Hun har hode- og nakkesmerter etter sammenstøtet.

Hun satt på høyre side i bussen og hadde god utsikt til lastebilen.

— Jeg innså med en gang at kollisjonen ikke var til å unngå, forteller hun. Da det smalt ble Eva Loftaas slynget over i det ledige setet ved siden av det hun satt på. Nå i etterkant priser hun seg lykkelig over at det ikke gikk verre.

— Jeg tar bussen på jobb hver dag, og har ofte tenkt på at dette krysset er trafikkfarlig. Det er trangt når den stor bussen svinger opp i Løvåsveien, og det er tett trafikk mot, ofte av store kjøretøyer, seier Eva Loftaas.

Denne gangen gikk det galt.

GIKK BRA: Marianne Sæther Rekk (t. h.) grep fatt i barnevognen med Marcus (snart åtte måneder) og holdt fast da bussen de satt i kolliderte med en lastebil i Fyllingsdalen i går. Både hun, sønnen og Eva Loftaas ble sendt til Legevakten for en sjekk i går.