Påskeutfarten har flere steder ført til krevende kjøre— og parkeringsforhold. Det fikk blant annet Liv Vatne fra Bulken erfare da hun dro fra hytten i Bergsdalen og hjem til Bulken i dag formiddag. Flere steder sto bilene parkert på en slik måte at det var vanskelig å passere. Spesielt ille var det på Halmagrøosen.

— Når jeg kom der i dag var det en bil foran meg som ikke våget å kjøre forbi. Det så veldig smalt ut, sier Vatne, som ikke lot seg stoppe.

— Jeg sniglet meg gjennom, men det er jo helt idiotisk. At folk ikke tenker over at det må være en passasje. Hva hvis det skjer noe, for eksempel at en brannbil må rykke ut. Da ville den ikke kommet seg forbi.

DRØMMEPÅSKE: Langsfredag er det nærmere 6000 påsketurister i Myrkdalen anslår John Ivar Norheim.
Jan Svendal

Liv Vatne tok flere bilder av de kaotiske parkeringsforholdene ved Hamlagrøosen og sendte dem til bt.no.— Jeg syns det er ille at folk ikke tenker lenger enn sin egen nesetipp. Flere steder var det ikke mulig for større biler å passere, sier hun.

Bulkaren forteller at de store snømengdene i år gjør parkeringsforholdene ekstra krevende. Brøytekantene er høye, noe som gjøre det vanskelig å kjøre ut på siden.

Problemer med parkering

Det er ikke bare på Hamlagrø at det er utfordirnger med parkering. I Myrkdalen melder de at parkeringsplassen nedenfor trekket er stappfullt av biler.

— Det har vært litt problemer med trafikken, men det ser ut til at det har ordnet seg for de fleste. Akkurat nå er parkeringsplassene helt fulle, og de som er sent ute må kjøre forbi trekket for å finne parkering, sier Norheim.

— Det er smekkfullt med biler alle steder, sier en skientusiat i Myrkdalen til BT.

Han kan melder om -3 grader nederste i bakken og strålende sol. I nedre del av skitrekket er det 230 centimeter snø og pudderføre.

Langfredag er det storinnrykk til skiheisene i Myrkdalen.

— I går solgte vi over 4000 heiskort, og vi har solgt like mange i dag. I tillegg er det mange som går langrenn, så det er vel en 5-6000 påsketurister i området, sier daglig leder i Myrkdalen Fjellheiser John Ivar Norheim.

Rekord i Eikedalen

Også i Eikedalen er det fine forhold for skientusiaster. Skjærtorsdag hadde skisenteret 2600 besøkende, noe som er rekord for sesongen.

Langfredag melder skisenteret at det er -2 grader, lettskyet pent vær og svak vind. Samtlige heiser er åpne.

Ellers i fylket er det lite trafikale problemer, opplyser Statens vegvesen.

— Det er usedvanlig stille på veiene i dag. Det er nok fordi påskefreden har senket seg for de fleste, sier trafikkoperatør Tom Hansen.