— Han sto parkert ikke langt unna Skjoldskiftet. Ved 01.30-tiden kom to menn inn i bilen og ranet sjåføren.

- Strammet til

De truet ham med kniv og la et tau rundt halsen på ham og strammet til. Han fikk en finger imellom, og den ble kuttet opp som følge av at tauet presset, sier Morten Ørn, sjef ved Bergen Sør politistasjon.

Utover det ble ikke mannen skadet, men Ørn beskriver ranet som «en traumatisk opplevelse for sjåføren». Politiet fikk melding fra drosjesentralen klokken 01.37. Ranet skjedde kort tid før dette. Politiet rykket ut og begynte å søke med hund.

Kniven ikke funnet

— To menn ble pågrepet, den ene ikke langt fra stedet, den andre et stykke unna. De er 40 og 31 år, og vi kjenner til begge, sier Ørn.

Han forteller at politiet har gjort funn på stedet som kan knytte de to mennene til ranet. Både sjåføren og de siktede er norske, og bilen går for Norgestaxi.

Begge mennene sitter fredag morgen i politiarrest. Ved 10-tiden var de ennå ikke avhørt. Det skjer i løpet av dagen. Kniven sjåføren ble truet med, er ennå ikke funnet.

Ørn er interessert i å komme i kontakt med vitner som var i området fra klokken 01.00 til 02.30. Politiet i Fana kan ringes på dagtid på 55 91 91 00 eller 02800.

Har du tips i saken eller bilder fra stedet? Send MMS til 2211 eller epost til 2211@bt.no!

Morten Ørn er sjef ved Bergen Sør politistasjon og forteller at en drosjesjåfør ble ranet i Fana i natt.
RUNE MEYER BERENTSEN (ARKIV)