- Tatt på hotellrommet med jente

En mann fra en av Bergens omegnskommuner ble tatt av politiet i Pattaya, mistenkt for å ha kjøpt sex av en thailandsk jente. Men saken skal ha fått en rask løsning.

Ifølge Pattaya Daily News er han mistenkt for å ha voldtatt henne på hotellrommet han leier i Pattaya i Thailand.

- Vi er ikke kjent med saken, men vi vil yte konsulær bistand på vanlig måte dersom han ønsker det, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen til VG Nett.

Avviste sexkjøp
Mandag ettermiddag slo politiet til mot hotellet der nordmannen holder hus. Det skjedde etter at lokale folk hadde tipset om saken. Ifølge lokalavisen var hotellets ansatte med under pågripelsen.

Ifølge Pattaya Daily News skal både mannen og jenten ha vært nakne da politiet kom på hotellrommet.

Der fant de også brukte og ubrukte kondomer. Nordmannenen påstår at jenten er en venn av ham.

I Thailand er den seksuelle lavalderen 15 år, men det er strengt forbudt å ha sex med prostituerte under 18 år, skriver VG.

Saken er løst
Jan Olav Johannessen er prest i sjømannskirken i Pattaya. Han kjenner til saken fra mediene.

- Da jeg leste om dette, tok jeg kontakt gjennom det som er naturlige kanaler for oss. Vi pleier å gjøre det, når nordmenn er havnet i vanskeligheter, enten det er selvforskyldt eller ei. Jeg fikk beskjed om at saken var løst, sier Johannessen.

- Hva betyr det?

- At saken er løst. Det er ingen sak lenger. Mannen er ikke fengslet. Han er sluppet fri, saken er over, svarer sjømannspresten.

Han ønsker ikke å spekulere i hva som konkret har skjedd.

Kripos i Norge kjenner ikke til saken. Mannen har rent rulleblad.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt