— Snakk om å bli tatt med buksene nede, sier en opprørt distriktssekretær i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF) Bergen, Arild Hamre.

Det var under en sympatiaksjon utenfor streikehotellet Quality Hotel Edvard Grieg i går, at et TV 2-kamera fanget inn advokaten fra Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL) - mens han fotograferte.

— Skal dette brukes mot ansatte etterpå? Dette utvikler seg til det latterlige, mener Hamre. De ansatte ved hotellet bestemte i går at de ikke vil politianmelde overvåkingen av streikevaktene tidligere denne uken. Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet i Hordaland tok onsdag kontakt med Datatilsynet fordi ledelsen ved hotellet filmet vaktene utenfor. Men overvåking av streikende rammes ikke av personopplysningsloven, slår Datatilsynet fast. Tilsynet mener imidlertid at forholdet kan rammes av straffelovens regler om forseelser mot personer.

HRAF sier de ikke vil anmelde hotelledelsen nå, men kanskje trekke saken frem i ettertid når streiken skal evalueres.

KOMISK SKJÆR: Streikeleder Arild Hamre mener bråket på Sandsli-hotellet de siste dagene har fått et komisk skjær over seg. Han utelukker ikke at de politianmelder overvåkingen av streikevakter i ettertid. (Arkivfoto)
FOTO: ØRJAN DEISZ