Tidligere Venstre-leder Lars Sponheim har markert seg kraftig som fylkesmann i Hordaland. Han vil nekte bygging av nye parkeringsplasser i sentrum, og har sterke meninger om byutviklingen.

Det fikk BTs politiske redaktør Sjur Holsen til å spørre om Sponheim har tatt bussen i Bergen. I kommentaren «Kongen av Hordaland» gikk han hardt ut mot fylkesmannen.

«Sponheim mener at bergenserne har Hordalands beste kollektivtilbud... Tar Lars Sponheim bussen i Bergen? Har han prøvd å ta seg på tvers mellom forstedene, i eller utenfor rushtiden?» spurte Holsen.

«Må bli dramatisk bedre»

Nå slår Lars Sponheim tilbake.

— Jeg synes det var en flåsete kommentar. Men ja, jeg har tatt bussen i Bergen. Jeg pleier å gå eller sykle til jobb. Jeg bor i sentrum, og jeg bruker bare bil innenfor bomringen i tjeneste, når jeg må, sier han.

- Hva synes du om kollektivtilbudet?

— Nei, det er ikke bra nok. Det må bli dramatisk bedre. BT har tidligere sitert meg på at tilbudet er bra nok. Det stemmer ikke, sier Sponheim.

Bergen ønsker å vokse kraftig de neste årene. De nye innbyggerne må ikke flytte til bydelene.

Lars Sponheim

Støtter bystyret

Bystyret i Bergen krevde mandag en radikal forbedring av kollektivtilbudet i Bergen og vil ta saken opp med Hordaland fylkeskommune.

Det initiativet støtter Sponheim.

— Busser er ikke dårlig hvis de bare kommer frem. Men vi må få en mer kompakt by for å løse problemene. Det er ikke lov å prioritere bort ren luft. Vi må inn i fjellet for å lage parkeringsplasser og tunneler, og befolkningsveksten må fortettes. Det betyr at vi må bygge høyere i sentrum. Jeg er overrasket over at det ikke tenkes større planer i Bergen.

Han mener flere børe gjøre som han selv - bosette seg i bykjernen.

— Bergen ønsker å vokse kraftig de neste årene. De nye innbyggerne må ikke flytte til bydelene, sier Sponheim.

  • Les stort intervju med Lars Sponheim i torsdagens BT Gjør du som Sponheim? Si din mening under: