I ettermiddag har Utrykningspolitiet hatt kontroller både på Hardangervidda, i Stryn og i Hornindal.

36 forelegg

På riksvei 7 på Hardangervidda skrev politiet ut hele 36 forenklede forelegg. Den høyeste farten ble målt til 112 kilometer i timen i 80-sonen. Sjåføren av bilen ble anmeldt.

– Dette er nedslående. Vi vil henstille til bilistene om å ta det med ro, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt.

Nedslående er også ordet operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane bruker om fartskontrollen i Hornindal.

117 km/t i 80-sone

På riksvei 60 i Jutedal ble det skrevet ut 18 forenklede forelegg.

– Den høyeste farten som ble målt var 117 kilometer i timen i 80-sonen. UP holdt på i fem-seks timer og dette er et nedslående resultat, sier Vereide.

I tillegg til fartskontrollen gjennomførte UP i Sogn og Fjordane en kontroll i Stryn sentrum. Der ble det skrevet ut åtte gebyrer for manglende bruk av bilbelte og to forenklede forelegg for håndholdt mobil.

Flest fartsbøter i Hordaland

Tidligere denne uken skrev BT at Hordaland politidistrikt deler ut flere fartsbøter enn noe annet politidistrikt i Norge.

Nye tall fra Statens innkrevingssentral viser at 15.122 personer i Hordaland fikk fartsbot i årets seks første måneder. Det er 773 flere enn samme periode i fjor og mer enn 3.000 flere fartsbøter enn i Akershus, som er fylket med nest flest fartssyndere.

Har du det travelt på veiene om dagen? Legg inn dine kommentarer under!

DÅRLIGE TALL: 36 forelegg for fart på Hardangervidda og 18 i Hornindal i dag.