Bildene av TV2s reporter Sturla Dyregrov som hører skriking inne fra havaristen «Rocknes» er blitt vist over hele verden det siste døgnet. Tidligst mandag kveld ble innslaget vist på BBC World sine nyhetsbulletenger.

Også for redningsledelsen i Bergen har tv-bildene vakt oppsikt.

— Vi trodde nesten ikke det vi så. Redningsmannskaper var alt i gang med arbeidet på skroget, og TV2s innblanding kunne ført til at både redningsmannskaper og de som var innesperret i havaristen ble villedet, sier brannsjef Helge Eidsnes ved Bergen brannvesen.

- Ville redde liv

Selv forteller TV2-journalist Sturla Dyregrov at båtføreren på båten like ved hadde hørt banking inne fra skipet.

— Vi kunne valgt å trekke oss tilbake og tilkalle redningsmannskaper, men jeg tror de fleste skjønner at det ville vært feil, sier Dyregrov til Bergens Tidende.

Han var ute ved havaristen kort tid etter ulykken. Kort tid i forveien observerte han to redningsmenn oppe på skroget som banket med hver sin skiftenøkkel. Disse ble senere hentet med helikopter og fraktet vekk.

— Det var ingen på havaristen da vi la inntil skipssiden. Først banket vi med en skiftenøkkel, men dette ga nesten ikke lyd. Først da jeg tok et blylodd ble det liv. I det øyeblikket var jeg en som ville redde mennesker, ikke en tv-reporter. Vi varslet en dykkerbåt like ved og trakk oss unna straks de kom til.

Betenkelig innsats

Men verken brannsjef Eidsnes, teknisk leder for redningsarbeidet Leif Linde eller informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt er særlig begeistret for TV2 sin opptreden.

— Vårt arbeid var allerede i gang. TV2 burde holdt seg unna dersom de ikke visste hva de holdt på med, sier de tre.

Brannsjefen i Bergen velger å ta Sturla Dyregrov på ordet når han forteller at han ikke dunket på skipet for å lage et tv-innslag, men for å bidra til redningsaksjonen.

— Men de burde ha tenkte seg om før de begav seg ut på dette, sier Eidsnes og varsler at han kommer til å ta opp saken med ledelsen i fjernsynskanalen.

Nyhetsredaktør Kjell Øvre-Helland i TV2 sier til Bergens Tidende at han har mottatt noen reaksjoner på innslaget.

— Jeg kan ikke se at vi har gjort noe galt. Inntil redningsledelsen i Bergen har vært i direkte kontakt med oss og formidlet kritikken, tar vi ikke selvkritikk.