Han mener kanalen prøver å lure velgerne.

Onsdag kveld møter Fremskrittspartiets leder Siv Jensen statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til duell på TV 2. I den sammenheng får seerne muligheten til å dømme de duellerende politikertoppene med en mentometerknapp på internett. Ut ifra dette skal det kåres en vinner. Det synes ikke Frank Aarebrot, professor i sammenlignende politikk, burde vært lov.

– Bare tull og tøys. TV 2 er kun ute etter å lage show. Slike gimmicker er skadelig for demokratiet. Å gi inntrykk av at Jens eller Jensen har vunnet debatten, er ikke riktig. Dette sier ikke noe om hva folket mener og burde ikke vært lov, sier han til TV 2 Nyhetene. Valgforskerne Hanne Marthe Narud og Bernt Aardal er heller ikke særlig begeistret for TV 2s nysatsing.

– Jeg er i utgangspunktet positiv til forsøket på å aktivere seerne, men man må være forsiktig med å tolke dette som et representativt uttrykk for velgerne, sier Aardal.

Leder for TV 2s valgredaksjon, Tor Godal, mener derimot den nye seermålingen gir velgerne mulighet til å engasjere seg i valget.

– Dette gjør det mulig å gi tommelen opp eller tommelen ned på en synlig måte fra sofakroken, sier Godal.