Torsdag skrev bt.no om torghandleren som ble observert midt i sentrum med et langt slep. Det fikk Petter Omdal til å stoppe opp.

— Det der har jeg sett før, forteller han.

I fjor sommer ble han nemlig stående og vente på at den samme hvite varebilen svingte ut foran dem i trafikken.

— Det så veldig rart ut. Det humpet og gikk, men det gikk veldig sent.

Omdal var på vei til vorspiel før Kanye West-konserten på Koengen i august i fjor, da de oppdaget det skranglete følget.

- Har ikke kontroll

— Han svingte ut i hovedveien og fortsatte over Bryggen mot Sandviken. Det ble lange køer. Det er merkelig at han får kjøre rundt sånn ennå, uten at noen har stoppet ham.

Arne Aase i Trygg Trafikk reagerer også på kjøringen.

— Dette er ikke bra. Det skal ikke mye til før dette skaper farlige situasjoner. De har ikke helt kontrollen, sier distriktslederen.

Han påpeker at andre biler ikke er forberedt på å møte et så langt kjøretøy når de ser en varebil.

— Det er rart at folk finner på slike ting. Han burde vært stoppet for lenge siden. Med et så langt kjøretøy, burde han sannsynligvis hatt eskorte og egen tillatelse. Med den duken som ligger oppå, må det være ganske stivt i svinger. Og hva skulle han gjort hvis han måtte rygge? Dette er ikke særlig trafikksikkert, sier Aase.

- Kjører i gangfart

Torghandleren selv sier til bt.no at han ikke har noe særlig valg. Etter at boden hans ble flyttet fra Fisketorget til Vågsallmenningen, er han nødt til å krysse veien for å frakte varer og bod til lageret.

— Jeg kjører veldig sakte. Det går i gangfart, og det er bare noen få hundre meter. Hva skal jeg gjøre? Jeg må jo bort til lageret, sier han.

Fra Vågsallmenningen og til det grønne lagerskuret ved Bryggen er det 350 meter. Torghandleren sier at han kjører grytidlig om morgenen og sent på kvelden, når det er lite trafikk.

— Jeg synes ikke jeg gjør så mye galt, sier han.