KRISTIN JANSEN

— Dette skaper veldig farlige situasjoner. Jeg synes det er ille hvis det skal skje en ulykke før campingvognene blir fjernet, sier Trond Pedersen.

Han er stefar til tolv år gamle Susanne som daglig passerer campingvognene på vei til skolen. Både hun og venninnene hennes forteller at de er redde når de bruker sykkelen.

— De må svinge ut og inn fra veibanen hele tiden, sier Pedersen.

- Nestenulykker hele tiden

Bergens Tidende møter ham like ved Sparbutikken i Helleveien. Flere hundre meter av det tydelige sidefeltet utover mot Eidsvågsneset er okkupert av campingvognene. Noen av dem er så breie at de går godt ut i veibanen, og flere av bilene som passerer må sveipe over i motsatt kjørefelt for å komme forbi.

— Det skjer nestenulykker hele tiden. I dag var jeg vitne til at en liten gutt på 4-5 år plutselig kom løpende ut mellom to vogner. En bil klarte så vidt å unngå kollisjon ved å svinge brått til siden. Føreren hadde ikke sjanse til å bremse ned, sier Pedersen.

Han er opprørt over at ingen har tatt affære for å få fjernet vognene.

— Her har campingvognene fått stå i fred i flere år.

Ikke godkjent sykkelfelt

Petter Fjeldstad i Waldersnes Eftf. eier de fleste campingvognene som i går sto parkert langs Helleveien. Han skjønner godt at foreldre fortviler over at barna må sykle i veibanen.

— Dette er en spesiell situasjon. Vi pleier ikke å ha så mange campingvogner stående, men akkurat nå hadde vi behov for ekstra mye plass, sier han.

— Vi har fjernet våre vogner etter at Bergens Tidende var her. De som står igjen tilhører ikke oss, legger han til.

Fjeldstad understreker at han mener det ikke er ulovlig å parkere campingvogner langs Helleveien.

— Disse feltene er ikke skiltet og merket som sykkelsti. Derfor er det mulig å parkere der, sier han.

Arbeidsleder Trond Søreide i Bergen Parkeringselskap bekrefter at feltene i Helleveien mangler gjennomgående sykkelmerking.

— En del av dette området er uregulert og mangler skilting. Det er mulig at myndighetene har planlagt sykkelfelt her, men kravene er ennå ikke til stede, sier han.