Konflikten mellom syklister og beboerne i Nyhauglia i Bergen fortsetter. Den lille blindveien ved Fjøsangerveien er blitt som en slagmark. Tidligere er biler blitt skrapt opp og ødelagt for titusenvis av kroner. Natt til fredag har noen skåret opp tolv bildekk. Og ingen er i tvil om hvem som står bak.

Tør ikke stå frem

— Det er helt håpløst, sier en av beboerne som kom ut til punktert bil i dag tidlig.

Han vil ikke stå frem med navn eller bilde av frykt for hva som kan skje.

Han forteller likevel at alle bileierne tenkte det samme: Det måtte våre en syklist som sto bak.

Seks biler sto med to ødelagte hjul hver.

Nedoverbakke

— Vi ble jo ganske sinte. Da vi stoppet syklister og viste hva som hadde skjedd, svarte de bare: «Jammen det var ikke meg,» forteller mannen.

Han tror noen prøver å si «parker et annet sted, så skjer ikke dette».

Nyhauglien er en veistubb som er blitt en del av sykkeltraseen mellom sentrum og Fana. Hver morgen og ettermiddag kommer mange syklende på vei til og fra jobb. Særlig om ettermiddagen opplever beboerne syklingen som risikofylt. Da kommer tohjulingene fra byen og får stor fart i nedoverbakken.

- Har prøvd å snakke

— De kan komme opp i 60 kilometer i timen. Det er som om de konkurrerer med seg selv for å sette rekord hver dag, sier vår mann.

Trappene fra eiendommene går rett ut i veien på en slik måte at det er vanskelig å se om noen kommer.

Etter at et barn ble kjørt ned av en syklende, gikk naboene ut i media. De mente å kritisere kommunen for å ha lagt sykkeltraseen gjennom nabolaget. Etter det utspillet begynte sykkelkrigen.

Vår mann forteller at de har prøvd å snakke med syklistene.

- Tar ikke hensyn

Han forteller at de for eksempel ber beboerne parkere på andre siden av Fjøsangerveien og at postkassene kan flyttes slik at beboerne ikke trenger å krysse veien. Han mener de syklende ikke skjønner problemet og at de ikke tar hensyn.

— Det er bare bilene som står på oppsiden av postkassene, som blir skadet, peker vår mann mens han viser den øverste delen av blindveien der mellom ti og femten biler står parkert.

Da BT var på stedet, var allerede to biler hentet av servicebil. Vår mann skulle bruke formiddagen på å reparere skaden. Han satte reservedekk på for å kjøre med ett dekk om gangen til dekkverksted.

— Jeg håper det lar seg reparere. Hvis ikke må jeg kjøpe nye, forteller han. Sinnet fra morgenen er gått over til en trist oppgitthet.