— Han er siktet for grovt bedrageri. Vi mener at han sammen med andre personer i april forledet en bank til å betale ut nærmere 200.000 kroner, sier politiinspektør Elisabeth Ryen ved Hordaland politidistrikt.

Brukte valutasjekk

Mannen i 20-årene må tilbringe de neste fire ukene i varetekt med brev- og besøkskontroll. Politiet mener det både er fare for bevisforspillelse og unndragelse.

— Vi er midt i etterforskningen av saken. Det er flere involverte enn siktede, sier Ryen. Somalieren skal ha lurt banken til å overføre store summer fra en konto i utlandet.

— Man har brukt valutasjekker. Etter at pengene var overført viste det seg at det ikke var dekning for beløpet. Etterforskningen vil bringe på det rene om sjekkene var falske.

— Er pengene kommet til rette?

— Nei, ikke foreløpig.

Kvinne også siktet

Det var en norsk kvinne som leverte sjekkene ved Sparebank 1 Vests filial i Kaigaten. Hun er også siktet i saken, men ikke varetektsfengslet. Advokat Steinar B. Yndestad er oppnevnt som forsvarer for somalieren.

— Min klient stiller seg uforstående til siktelsen mot ham. Han forstår at det er den siktede kvinnen som har trukket ham inn i saken, men nekter for å ha noe med bedrageriet å gjøre, sier Yndestad.

Mannen har valgt å påkjære fengslingskjennelsen til Gulating lagmannsrett.