Etter å ha fått spørsmålet om dette fire-fem ganger og svart unnvikende ble han helt stille.

— Jeg vet ikke hvordan jeg skal formulere dette. Jeg fikk høre noe om ham, sa Jarle Olsen, som for første gang under sin vitneforklaring i Gulating lagmannsrett ble målløs.

— Du må konkretisere hva dette var, sa dommeren.

- Hørte om drap

— Jeg fikk høre at han skulle prøve å drepe meg når jeg kom ut på perm. I tillegg har han forsøkt å få has på meg inne i fengselet. Dette var det siste jeg trengte, jeg var så langt nede som det går an å komme. Jeg var fortsatt glad i ham og er glad i ham i dag også, forklarte han i ettermiddag.

Dermed kom han med en ny forklaring på hvorfor han snakket sin beste venn inn i denne saken 8. juni 2006.

37-åringen henviser til sin forsvarer å kommentere det kraftige utspillet fra Olsen.

— Min klient benekter enhver befatning med denne saken og stiller seg uforstående til det som er kommet frem, sier forsvarer Ole Petter Drevland.

Samtidig legger han vekt på at han vil ham alt godt.

I retten gir Jarle Olsen sin 37 år gamle venn, dørvakten, en mer perifer rolle da drapet på Bjarte Madsen skal ha blitt bestilt. Han betegner 27-åringen som mye mer sentral.

Ikke døm ham

— Det er jeg og 27-åringen som planlegger. 37-åringen hadde hele tiden er perifer rolle. Han visste enkelte ting, men han var ikke så inni det, forklarer Olsen.

Først snakket Jarle Olsen dørvakten (37) inn i saken. Nå sier han dette:

— Vær så snill, ikke døm ham for overlagt drap. Hvis han er skyldig i noe, så må det være at han ikke gikk til politiet. Han har en perifer rolle, han fikk informasjon av meg. Han var ikke med i hovedplanleggingen, og kanskje trodde han ikke at vi skulle gjøre dette. Men han visste det han visste og sa det han sa, men det er alt, sa Olsen.

- Var min bror Han snakker også varmt om en av de tiltalte, den 37 år gamle dørvakten, som sitter på tiltalebenken.

— Dørvakten (37) var min «bror». Jeg er glad i ham den dag i dag, selv om han har gjort mye mot meg som ikke er riktig, synes jeg. Han er en fin mann å ha i ryggen og ved siden av seg. Vi hadde et veldig nært og åpent forhold. Og så drev vi en del kriminalitet sammen. Jeg hadde tatt en kule for ham når som helst.