Derfor frykter familien at noe kriminelt har skjedd med den savnede tobarnsmoren før 14. juli — datoen hun skal ha forsvunnet fra hjemmet i Loddefjord.

— Moren til Dung sendte henne to tekstmeldinger 12. juli og en melding 13. juli, men fikk ikke svar på noen av dem, sier Dinh Chi Tran, som er onkel til savnede Thi Phuong Dung Tran Larsen.

Ektemannen til Dung har fortalt politiet at hans vietnamesiske kone skal ha forsvunnet natt til 14. juli, mens han sov.

— Siden Dung ikke svarte på meldingene til moren, tror vi noe har skjedd med henne før 14. juli, sier Dinh Chi Tran.

Moren: Dung ville svart

Meldingene fra moren i Vietnam dreide seg om Dungs nyfødte nevø.

Den første meldingen 12. juli handlet om at babyen hadde blitt født, men at den lille gutten hadde fått en infeksjon.

I den andre tekstmeldingen, sendt noen timer seinere, spør moren om Dung fikk den første meldingen, og legger til at hun håper datteren har det bra.

I den tredje meldingen, som er sendt 13. juli, forteller moren at legene i Vietnam har gitt opp å redde den nyfødte babyen. Moren ber Dung ta vare på seg selv.

— Moren er sikker på at Dung ville svart på disse meldingene, hvis hun hadde hatt tilgang på mobilen sin, sier Dinh Chi Tran til BT, mens han snakker med Dungs mor på telefon til Vietnam.

— Hva tenkte moren da Dung ikke svarte?

— Hun sier at hun først tenkte at Dung sikkert var opptatt, siden hun selv hadde en liten baby.

På grunn av tidsforskjellen mellom Norge og Vietnam hendte det ifølge moren at det gikk flere timer før Dung svarte på meldinger. Moren opplevde det imidlertid som svært rart og uvanlig at datteren overhodet ikke svarte.

Hektisk

Advokat Mikkel Mundal, som bistår ektemannen til Dung, kjenner ikke til meldingene fra den savnede kvinnens mor.

— Ektemannen har forklart politiet at det var noen problemer med mobiltelefonen hennes. Det kan være grunnen til at disse meldingene ikke ble besvart, sier Mundal.

— Hva tenker ektemannen om at det fortsatt ikke er noen livstegn fra Dung?

— Vi tar en dag om gangen. Det er klart at jo lengre tid det går uten at vi hører noe, desto større risiko er det for at noe har tilstøtt henne, sier Mundal.

— Hvordan går det med barna?

— Det er hektiske dager, men faren får hjelp av moren sin, og de får god bistand fra barnevernet, sier advokat Mikkel Mundal.

Politiet: Ikke i Vietnam

Politiet vet ikke hva som har skjedd med den savnede tobarnsmoren.

— Vi vet ikke hvor hun er, og vi vet ikke hva som har skjedd med henne, sier politiinspektør Tore Salvesen.

— Hvor sikre er dere på at Dung forsvant 14. juli?

— Vi har ingen grunn til å tvile på ektemannen, når han sier hun forsvant 14. juli, men vi vil ha det dokumentert med andre sikre spor, sier Salvesen.

Ektemannen har fortalt at han tror konen har reist tilbake til Vietnam. Etterforskerne har ennå ikke fått klarhet i om Dung kan ha forlatt Bergen med fly, men vietnamesiske myndigheter avviser at hun er der.

— Vi har god kontakt med offentlige myndigheter i Vietnam. Hun har ikke reist inn i landet i denne perioden på lovlig måte, sier Salvesen.

FRYKTER NOE HAR SKJEDD: Moren til den savnede 22-åringen skal ha sendt Dung tre meldinger med nyheter fra familien i Vietnam i dagene før hun skal ha forsvunnet, uten å få svar. I likhet med moren frykter onkelen Dinh Chi Tran og tanten Thuy at noe kriminelt har skjedd med Dung.
Silje Katrine Robinson