— Hei, pus. Vil du gifte deg med meg?

Anita har gått ned på kne. Hun ser forventningsfullt opp på kjæresten Bjørn Johanessen. Rundt dem står tolv brannmenn og holder pusten.

— Ja, jeg elsker deg, kommer det fra Bjørn, og jubelen slippes løs.

Kjenner du andre som har fridd i dag eller som har spesielle historier. Ring Bergens Tidende på 55 21 46 04 eller send mail til tips@bt.no.

Kvinnene skal fri i dag

Det er 29. februar og skuddårsdag. Dette er den ene dagen kvinnene har lov til å fri. Med hjelp fra Bjørns kollegaer gikk Anita inn for å gjøre dagen ekstra spesiell.

— Forventningene i samfunnet sier fremdeles at mannen skal fri, derfor er det fantastisk å ha en egen dag hvor det er kvinnene som skal gå ned på kne. Jeg måtte benytte muligheten i dag, det er jo fire år til neste skuddårsdag, sier Anita.

Hun har tatt med seg en partypack med pils, og brannmann Oddbjørn Landsvik serverer hjemmelaget fruktkake og kaffe mens blitzregnet hagler over det forelskede paret.

— Jeg er helt skjelven i både armer og bein. Vi er ikke trent til å takle sånt, sier Bjørn.

Planlagt i flere dager

Bjørn ante ingenting om at kjæresten hadde startet planleggingen allerede på tirsdag.

— Jeg måtte sikre meg tilgang til dagens parole. De siste dagene har jeg vært kjempenervøs for at noen skulle røpe det, forteller Anita.

Nå gjenstår bare å informere familien, men også det skal gjøres på utradisjonelt vis.

— Vi kommer til å sende en tekstmelding til mine foreldre og svigermor og si at de må se på BTV i kveld. Grunnen skal vi holde for oss selv, sier Anita med et smil.

Rune Berentsen