— Det er suspekt at han hevder ikke å huske noe som helst. I de fleste tilfeller klarer folk å huske i alle fall noe, gjerne blokker av det som skjedde, sa rettspsykiater Jon Geir Høyersten da han vitnet i Gulating lagmannsrett i går.

Sammen med kollega Siri Nome har Høyersten hatt fire samtaler med den tiltalte 42-åringen, fulgt begge rettssakene mot ham, og snakket med flere av vitnene i drapssaken. Deres konklusjon er som før at Jabr lider av en dyssosial personlighetsforstyrrelse, som er det nye navnet på psykopati.

Forsvareren ikke fornøyd

Forsvarer Odd A. Drevland har aldri lagt skjul på at han har liten sans for arbeidet de to sakkyndige har gjort.

— Jeg mener de begge uttaler seg for skråsikkert om ting som det er betydelig usikkerhet omkring. Nesten alt som offerets venninner sier blir tatt for god fisk, og jeg føler at sakkyndigrapporten er litt forutinntatt, sier Drevland.

Han hevdet på rettssakens første dag at tiltalte kunne ha vært bevisstløs i gjerningsøyeblikket på grunn av søvnmangel. Den teorien avviser de sakkyndige fullstendig.

— Det er intet som tyder på at tiltalte var utsatt for ekstrem søvnmangel rundt drapet. Da ville han vært synlig preget av det og gått rundt i ørske, sa Høyersten.

- Mest lyst å glemme

Ensom på tilhørerbenken satt Reidar Olsen, Hanne Kristines far. Han slukte hvert eneste ord som de psykiatrisk sakkyndige sier om mannen som drepte hans datter.

— Jeg hadde ikke så høye tanker om tiltalte fra før, men han er jo mye verre enn jeg trodde, sier den storvokste sjømannen, som forklarte seg for lagmannsretten tirsdag. Da leste han nok en gang opp et meget personlig brev til tiltalte.

Men Reidar Olsen innrømmer at mye er annerledes denne gangen.

— Forrige gang gjorde vi alt vi kunne for å huske mest mulig. Men etter dommen i tingretten, har vi hatt mest lyst til å glemme. Det har vært tungt for oss alle å dra alt dette frem igjen enda en gang, sier Olsen.

Mandag er det avsluttende prosedyrer fra aktor Walter Wangberg, forsvarer Odd Drevland og bistandsadvokat Knut Harald Braathen, før juryen trekker seg tilbake for å diskutere skyldspørsmålet.