Anita er trainee i selskap med to ansatte

— Det er en super måte å starte arbeidslivet på. Jeg har blant annet fått større ansvar enn jeg kunne forvente i en annen stilling, sier Anita Melingen (27).

Melingen har siden desember vært trainee i SNU AS (Samspelsforum for næringsutvikling) på Stord. Selskapet driver næringsutvikling på Stord og Fitjar.

Ble fast ansatt

Hun har en mastergrad innen administrasjon og organisasjon, samt et års erfaring fra bank. Melingen ble etter en prøvetid på tre måneder fast ansatt som forretningsutvikler i selskapet.

— Jeg har hatt samme stillingen hele tiden og kommer også til å ha samme stillingen fremover.

Ved å være med i et traineeprogram, tror Melingen at mange små- og mellomstore bedrifter kan tiltrekke seg arbeidskraft de ikke ellers ville fått.

- Viktig å sjekke bedriften

Fordeler hun trekker frem ved å delta i en traineeordningen er at man blir en del av et nettverk, der Trainee Vest tilbyr kurs, videreutvikling, studieturer og lignende. Prosjektlederen i Trainee Vest er også mentor for traineene.

Melingen mener at traineeprogrammet så langt har innfridd. Hun har imidlertid følgende råd å gi til nye traineer:

— Trainee er ikke en beskyttet tittel. Noen bedrifter kan misbruke traineeordninger. Det er derfor viktig å sjekke at det er seriøse bedrifter og traineeprogram man søker seg til.

Ove Olderkjær