— Dette er ingen vanlig valgkamp. Det er ungdommens valgkamp. Og er det opp til oss, blir det også de unges valgseier, sier leder i Hordaland unge høyre, Sondre L. Rasch.

Rasch er initiativtaker til ungdomspartienes felles front for å sanke unge stemmer, Stem ungt stand-up.

Speed-date på scenen

På Stem ungt stand-up fikk alle partiene to minutter til å fronte sine kandidater og hjertesaker.

Leder i Bergen FpU, Tristan Dupré, vil ivareta respekten for skattebetalernes penger. Rødt vil ha gratis kollektivtransport og ren luft. KrfUs Rebekka Rossland er 4. kandidat til bystyret, og er opptatt av tiltak mot mobbing og bybanegaranti.

De unge Høyre-kandidatenes hjertesaker er at alle skal komme trygt hjem fra byen, papirbøker i alle fag, jobb til nyutdannede og mer valgfrihet til enkeltpersoner.

Meningene var mange, men AUFs Roger Valhammer oppsummerte det de alle var enige om: Stem, og stem ungt. Kryss av eller gi slengere til ungdom var et annet fellesbudskap.

— En stemme til oss er en stemme til deg selv, lokket Anne Sofie Bergvall fra Sosialistisk Ungdom.

Venstres 2. kandidat Erlend Horn valgte å fremføre sin appell med tv-serien West Wing:

— Decisions are made by those who show up.

- Norges eneste neger

Komiker Johan Golden beskriver seg selv om Norges eneste neger. Han var førstekandidat for Det Politiske Parti i Oslo under stortingsvalget 2001 under sitt personlige valgspråk «Din slave på Tinget.»

I går slo han vitser om Rødt, Oslo-politikernes flytting av Plata og om kvinner i militæret.

— Hvis dere ser noen brune karer i skikostyme som sliter i skisporet: Ta dem med, og gi dem en kopp kakao. Det er integrering, sa komikeren.

Goldens valgbudskap var en noe moderert versjon av ungdomspartienes:

— Stryk dustene!