— Estimatene er selvfølgelig usikre, men jeg vil anslå at Norwegian taper et sted mellom 25 og 35 millioner om dagen. I tillegg kommer eventuelle tap som følge av at folk velger å bestille med konkurrenter for reiser lengre frem i tid. De tapene er det vanskelig å beregne, sier Kenneth Sivertsen, analytiker i SEB.

Han anslår at streiken i hovedsak vil ramme den kortsiktige bookingen.

— Det er utvilsomt en kostbar konflikt. Norwegian har penger til å holde på en stund, men selskapet tåler ikke en langvarig konflikt som rammer en fjerdedel av inntektene. Selskapet har bestilt 303 fly, hvor 250 fly gjenstår for levering de neste syv årene, og med det tatt på seg enorme investeringsbeløp, sier Sivertsen.

70 piloter gikk ut i streik lørdag morgen og fra onsdag gikk ytterligere 650 ut i streik. Samtidig permitterte selskapet 800 kabinansatte, skriver Aftenposten.

Tror streiken avsluttes denne uken

Sivertsen peker på at hovedparten av kostnadene er relativt faste, men at deler av kostnadene vil falle bort når flyene står på bakken, slik som drivstoff og landingsavgifter. Samtidig øker enkelte andre kostnader fordi Norwegian blir nødt til å lease inn fly med mannskap på enkelte destinasjoner.

Sivertsen tror ikke streiken blir langvarig.

— Jeg blir overrasket om den varer til over helgen. Det ser ut til at partene har tatt de første små skrittene mot enighet. Derfor er også aksjen opp i dag. Men ingenting er sikkert.

Norwegian-aksjen har steget med 3,8 prosent torsdagetter nyheter om at partene har vært i dialog.

Den siste uken er den totalt ned 6,3 prosent.

- Kan selge fly

At størrelsen på tapene er usikre, viser sprikene i analytikernes anslag. Analytiker Jacob Pedersen i Sydbank tror streiken koster Norwegian er sted mellom 25 og 70 millioner kroner dagen.

– Det gir en kjemperipe i lakken for kort- og mellomdistanseflyginger i Norden, sier han til nyhetsbyrået Ritzau, gjengitt avBørsen.dk.

Pedersen sier han ikke tror streiken er livstruende for Norwegian og at selskapet har mulighet til å selge noen av sine fly og leie dem inn igjen dersom streiken skulle bli langvarig.

Analytiker Petter Nystrøm i ABG Sundal Colliersier til E24at han tror Norwegian kan holde ut hele mars uten å hente inn ny kapital.

Han har tidligere sagt til Dagens Næringsliv at han anslår at Norwegian vil tape 15 millioner om dagen dersom selskapets fly blir stående på bakken i Norge.