— Kamerater. Nå står vi her utenfor Bergen Storsenter, og vi mener det er streikebryteri det som foregår der inne på senteret. Vi skal nå marsjere gjennom senteret for å vise ledelsen på senteret at vi ikke liker streikebryteri, sier LO-sekretæren i Bergen, Christopher Beckham.

Rundt ham står det tett i tett med streikende vektere fra Bergen og applauderer.

— Vi mener det de gjør er moralsk forkastelig og streikebryteri. Vi mener det er helt feil at de skal gå inn og forsyne seg av våre arbeidsoppgaver. Vi mener også det er et stort svik mot lønnskampen vi fører, sier Øyvind som er tillitsvalgt for vektere i Vakt Service i Bergen.

(Vekterne ønsker ikke at vi oppgir etternavnene deres.)

— Jeg er ikke streikebryter

Når det ikke er streik, jobber mange vektere fra Vakt Service på Bergen Storsenter. Senteret benytter seg også av vaktselskapet Visk, hvor vektere ikke er organisert. Under streiken har senterleder Ingunn B. Hansen tatt inn flere vektere fra dette selskapet, og det er dette det reageres på.

— Jeg synes ikke det er riktig at de markerer seg på den måten. Og at de kaller meg for streikebryter, er helt feil, sier Ingunn B. Hansen, senterleder ved Bergen Storsenter.

Hun sier at senteret har brukt et selskap som de vanligvis har inne. Hun viser også til en høyesterettsdom som ifølge henne sier at dersom man leier inne et selskap som går ut i streik, så kan man fritt leie inn andre.

— Dette handler ikke bare om juss og regler. Dette handler om å vise solidaritet blant dem som er i streik. Vi ber Storsenteret også om å akseptere dette, sier Ørjan Mymel, LO-leder for Bergen og Omland.

— Det er det juridiske vi må forholde oss til. Jeg har tross alt et senter som har 800 ansatte og 30.000 mennesker som går gjennom senteret hver dag. Vi har et stort ansvar for at det skal være sikkert og trygt for folk her, svarer Hansen.

- En flau smak i munnen

Fem etasjer ned og utenfor senteret gjør siste appellanten, Jan Simonsen fra Transportarbeiderforbundet, seg klar. Ifølge Beckham i LO skal han fortelle fagbevegelsen hvordan de skal lamme Bergen Storsenter, hvis de ikke skjerper seg.

— Dere gjør en utrolig viktig jobb, og denne kampen må dere vinne. Jeg har hørt at noen av dere har en timelønn på 134 kroner i timen. De som sitter i kassen på Rema har 20 kroner mer enn dere i lønn. Jeg håper Ingunn B, Hansen sitter med en flau smak i munnen nå, sier Simonsen til de fremmøtte.

— Jeg har ingen flau smak i munnen. Jeg har ikke gjort noe galt, sier Hansen.

Hun har heller ikke tenkt å gjøre noe med situasjonen.

— Vi kjører med det vi har gjort nå. Det er sikkerheten i huset som er det viktigste for meg, sier senterlederen til bt.no.

— Det er opp til henne å gjøre som hun vil, men vi mener uansett at dette er streikebryteri, sier tillitsvalgt til vekterne i Vakt Service.

Hva synes du om saken? Si din mening i feltet under!