Butikksjef Bao Vu ved Deli de Luca i Vestre Torggate er ikke i tvil om at pirattaxiene har en misjon i helgene i de nattetimene der flest folk skal hjem fra byen.

— Med dagens taxikapasitet er det begrenset hvor mange man klarer å frakte ut av byen. Vi ligger midt i sentrumskjernen med utesteder rundt oss på alle kanter, så det hadde blitt mye bråk dersom vi ikke hadde hatt pirattaxiene.

Må få folk hjem

Vu får støtte fra styreleder Inga-Alice Næss Blaha i Natteravnene i Bergen Sentrum. Hun tror også at pirattaxiene bidrar til å holde konfliktnivået nede i bykjernen.

— Vi må jo få folk ut av byen. Det er det som bekymrer oss. Vi går hjem klokken to fordi vår målgruppe primært er ungdommer fra fjorten til nitten år. Men vi tenker alltid på hva som skjer etter at vi har gått hjem.

Les også :

Telte 80 pirattaxier en kveld

Råder til varsomhet

Ungdommer som Natteravnene kommer i kontakt med i sentrum forteller ofte at de kommer seg hjem ved hjelp av pirattaxier. Blaha påpeker imidlertid at Natteravnene alltid råder ungdommer til å være forsiktige og være flere i samme bil dersom de velger pirattaxi.

— Ta vare på deg selv og din venninne eller venn, pleier vi å si.

I løpet av to timer natt til lørdag registrerte Norgestaxi langt over hundre pirattaxiturer fra Bergen sentrum. FOTO: Paul Sigve Amundsen.
Paul S. Amundsen

Les også:

Pirat med halvgod samvittighet

Er pirattaxiene et samfunnsproblem eller bidrar de til å holde konfliktnivået nede i sentrum på nattetid? Si din mening i kommentarfeltet under.