• Virkelig ekkelt, sier leser. Merket du hva som skjedde i natt?

Klokken 03.39 var det et kort jordskjelv i Bergen. Flerelesere har tipset bt.no om at de våknet og fikk med seg cirka fem sekunder medrystelser.

Skjelvethadde en styrke på rundt 2,5, sier seismologiprofessor Kuvvet Atakan ved Instituttfor Geovitenskap til bt.no.

Selv om det er lite i verdensmålestokk, mener Atakan at deter det største skjelvet i Bergen på ti år.

— Jeg skal ikke si det helt bastant, jeg må nesten sjekke. Menjeg husker bare en hendelse for ti år siden som ble målt til cirka 4. 2,5 errelativt stort i denne sammenhengen, sier professoren.

Senter under Eidsvågfjorden

Likevel beroliger han de som måtte frykte nye og meralvorlige skjelv. Bt.no har tidligere beskrevet hvordan tusenvis av bergensere kan dø den dagen alt går galt.

— Jeg kan aldri utelukke at det kommer mer, men jeg tror ikkedet. Dette er ikke alarmerende, sier han.

Selv bor Atakan i Drotningsvik på Laksevåg og merketingenting.

Den foreløpige lokaliseringen viser at senteret til jordskjelvetvar snaue 10 kilometer under Eidsvågfjorden, i nærheten av Storøya. Hendelsen ble registrert på de nordlige og østlige gradene 60,446 og 5.298.

Jeg våknet avjordskjelvet. Det knaket i huset. Bt.no-leser på Eidsvågneset

«Virkelig ekkelt»

— Jeg våknet avjordskjelvet. Det knaket i huset. Jeg har bare opplevd noe liknende en gang forlenge siden, for over 10 år siden, sier en leser som bor på Eidsvågneset.

— Mingamle far og jeg kjente et lite jordskjelv i Ervik, sier Christian Carter tilbt.no.

Også i Arna kunne de merke bølgene.

«Jeg våknet av at det begynte så smått å riste i gulvet, såeskalerte det til et kraftig drønn og det ristet i hele huset! Virkelig ekkelt!» skriver en tipser på Haukeland.

Ønsker tips

Helt til Midt-Norge

Skjelvet ble registrert av måleapparatene helt tilMidt-Norge, selv om det trolig ikke kunne merkes av befolkningen.

— Registreringene er nokså følsomme. Man merker kun densterkeste delen av de seismiske bølgene, sier Atakan.

Professoren sier at de er interessert i opplysninger fra publikum om de har merket skjelvet. Du kan gå inn på skjelv.no (se venstre side) og fylle ut spørreskjemaet.

Merket du skjelvet? Del dine inntrykk med de andre bt.no-leserne!

PROFESSOR: Kuvvet Atakan ved Institutt for Geovitenskap merket ingenting i Drotningsvik, men har allerede lokalisert og målt styrken i skjelvet. ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE
KRAFTIG UTSLAG: Dette bildet er fra NORSARs målestasjon. Forsker på Norsar, Steven Gibbons, sier de kun har målestasjoner på Østlandet, men at de likevel fikk med seg skjelvet. Ifølge Seismologiprofessor Kuvvet Atakan ble skjelvet også registrert helt til Midt-Norge.
NORSAR.NO