Rettsmøtet begynte i Bergen tingrett klokken 10.00.

Den drapssiktede mannen ankom rettsbygningen i grå hettegenser, joggesko og dongeribukse. Tre politifolk fulgte ham. Han virket rolig, men preget.

Han har innrømmet at han drepte sin bror i deres hjem natt til søndag, men har forklart at han ikke mente å ta livet hans.

Siktelsen utvides ikke

Mandag opplyste politiet at det kunne bli aktuelt å utvide siktelsen fra forsettlig til overlagt drap.

— Vi har ikke utvidet siktelsen. Han er siktet for forsettlig drap, sier Asbjørn Onarheim, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

De to brødrene var hjemme i Liakroken i Åsane da drapet fant sted natt til lørdag. Storebroen ble knivstukket flere ganger i overkroppen.

Avdøde ble truffet i bryst og skulder, og minst ett av stikkene traff i hjertet slik at han døde, ifølge politiet.

Fengslet i fire uker

Siktede motsatte seg ikke varetektsfengsling. Retten ga politiet medhold, og siktede ble varetektsfengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud.

«Selv om siktede har avgitt en utdypende forklaring og også erkjent straffskyld, gjenstår blant annet flere sentrale vitneavhør», står det i kjennelsen fra fengslingsmøtet.

Konflikt mellom brødrene

Forut for drapet var det en konflikt mellom brødrene.

— Min klient fastholder at det ikke var meningen å ta livet av broren. Det har vært en uenighet mellom de to, ikke en krangel, mer et motsetningsforhold. Sett fra utsiden virker det kanskje ikke så alvorlig, men det kan være alvorlig for de involverte, sier forsvarer Egil Jordan.

Flere medier til stede

Flere lokale medier er til stede under fengslingsmøtet, som går for åpne dører. BT har fått opplyst at moren ikke har fått oppnevnt bistandsadvokat ennå.

Politiet har bedt om at mannen varetektsfengsles i fire uker. De mener det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom han er på frifot før rettssaken starter.

Ifølge politiadvokat Onarheim har moren til brødrene og kjæresten til avdøde kun forklart seg kort om hendelsesforløpet natt til lørdag.

Det de har fortalt er imidlertid i overensstemmelse med det siktede har forklart i de to avhørene siden han ble pågrepet.

Vurderer rekonstruksjon

Arbeidet på åstedet var avsluttet mandag, men politiet jobber videre med å analysere funnene derfra.

— Vi vil også gå veldig bredt ut og avhøre flere vitner i saken, sier Onarheim.

Det sentrale er å komme til bunns i hva konflikten mellom brødrene gikk ut på. Onarheim vil foreløpig ikke si noe om dette.

— Det kan også bli aktuelt å gjennomføre rekonstruksjon av hendelsesforløpet, det må vi vurdere, sier Onarheim.

«SØSKENDRAP»: I dette huset i Åsane drepte den 24 år gamle mannen sin tre år eldre bror natt til lørdag.
Fred Ivar Utsi Klemetsen
DREPT: 27-åringen ble drept av lillebroren med flere knivstikk mot overkroppen natt til lørdag.
Arkiv