— Det er et godt prosjekt, og da gir folk en god del, sier Lars Thore Fadnes (25).

Han har samlet inn penger i området rundt Bergen kino i omtrent to timer, og er på vei tilbake til Christi Krybbe skole i Bergen sentrum for å levere inn bøssen.

— Det er vel blitt noen tusen, anslår Fadnes.

Sammen for barn

Årets aksjon går til inntekt for Unicefs arbeid for å hjelpe barn som er rammet av hiv og aids, og legestudenten var aldri i tvil om han skulle stille opp som frivillig i dag.

— Jeg er veldig engasjert i arbeidet for bekjempe hiv og aids. Jeg kom nylig tilbake fra Uganda, der jeg hospiterte ved et sykehus i seks uker, sier Fadnes.

- Enkelt å stille opp

Ved Christi Krybbe skole forteller områdeansvarlig Ellen McKibben at det aldri er noe problem å skaffe frivillige i sentrum, blant annet på grunn av alle studentene.

— Bøssebærerne opplever at dette er en hyggelig ting å gjøre. Det er godt organisert, og enkelt å stille opp, sier McKibben, som har sendt ut 75 bøsser fra skolen. En av disse har studentene Marta Erdal (26) og Elisabeth Ulset (24) fått ansvaret for.

— Det har gått overraskende bra. Folk er veldig gavmilde. De småløper etter oss for å gi oss 200-lapper, sier de.

Går i en drøy time

Ved 18-tiden i kveld var rundt halvparten av bøssebærerne fra Christi Krybbe skole fortsatt ute i sentrumsområdet for å samle inn penger. De fleste går rundt med bøssene i en til en og en halv time, forteller McKibben.

— Det er veldig lett å steppe inn og gjøre en jobb, selv om man aldri har vært med på dette før. Du får den støtten og den opplæringen du trenger, sier McKibben.

Erlend Langeland Haugen
Erlend Langeland Haugen