— Jeg var på Sri Lanka for et år siden, og opplevde sorgen. Men jeg var også stolt over et folk som tok vare på sin neste, sa konferansier Nirmalla Christi da hun i går ledet minnestunden for de norsk-tamilske innbyggerne i Bergen.

Norsk-tamilsk helseorganisasjon (NTHO) sto for avviklingen av den fine minnestunden på Vestkanten konferansesenter i går. NTHO består av norsk og norsk-tamilsk helsepersonell som driver helseforebyggende arbeid blant innvandrer i Norge, og bistår i gjenoppbyggingen i den nordøstlige delen av Sri Lanka.

Minnestunden ble åpnet med et minutts stillhet før tidligere kommunal- og regionalminister Erna Solberg (H) og SV-politikeren Ågot Valle tente et lys til minne om de omkomne.

— Tsunamien gjorde verden mindre for oss i Norge, for vi møter daglig folk som ble rammet av katastrofen, sa Solberg.

Ågot Valle understreket viktigheten av fortsatt å gi hjelp til den fattige befolkningen på Sri Lanka og i Indonesia.

— Vi skal ikke legge skjul på at vi har fått en ekstra stor sorgreaksjon fordi nordmenn mistet livet. Det er naturlig, og vi har lov til å reagere slik når noe blir så nært oss, men vi skal ikke glemme at det er de fattigste som er blitt rammet av tsunamien, sa Valle.

Det ble vist frem en syv minutter lang dokumentarfilm fra området hvor samfunnene må bygges opp fra grunnen. Flere kulturelle innslag skapte en god ramme rundt minnestunden.

MINNESTUND: Navia Dasnavi (til v.), Malavi Sivaganasan og Mathusha Sivapalan fremførte en dans som viste hvordan bølgen rammet enkeltmennesker på Sri Lanka under gårsdagens minnestund for den norsk-tamilskebefolkningen i Bergen.
TOR HØVIK