Fredag kveld fant turgåere store mengder seigt og illeluktende stoff som var dumpet på Totland. Politiet i Fana er ennå ikke ferdige med etterforskningen, men politistasjonssjef Morten Ørn sier at det nok ikke er så mystisk som først antatt.

— Det skal være et veioppmerkingsmiddel, visstnok mindre farlig, og ble etter sigende tømt med tillatelse. Men det er det vi jobber med å kontrollere nå, sier Ørn.

«Boblet og knitret»

Brannvesenet var først på stedet fredag kveld, og fant et tyktflytende, hvitt stoff som «boblet og knitret». I mengde skal det være flere tusen liter.

— Det er litt vanskelig å beskrive det, men det luktet surt og gale, sa brannmester Gunnar Thorsteinsen til bt.no fredag.

DUMPET: Det tyktflytende, hvite stoffet boblet og knitret. I mengde var det flere tusen liter.
2211-TIPSER

Dumpingen har skjedd i et område der det pågår gravearbeid, men arbeidet var avsluttet da stoffet ble oppdaget. Ifølge operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Gustav Landro, har politiet en bil de mistenker at står bak dumpingen.

— Vi ønsker ikke gå ut med hvem som har gjort dette ennå, sier Morten Ørn.

Skal ikke forurense

Han forteller at politiet nå jobber med å få analyser av stoffet og få vurdert innholdet av eksperter.

— Det skal være et stoff som klumper seg etter en stund og som lett kan transporteres vekk uten forurensende skade. Det er iallfall det vi har fått opplyst, og som vi må kontrollere, sier Ørn.

Han regner med at etterforskningen vil pågå noen dager til.

— Dette stoffet bør sannsynligvis deponeres annerledes enn det som har skjedd i denne saken.