Selskapet anslår at de har tapt 160.0000 kroner på tyveriet.

— Verktøyet var verd et sted mellom 50.000 og 60.000 kroner. I tillegg tapte vi 100.000 kroner fordi vi ikke kunne arbeide på tre dager, sier daglig leder i Bergen Montering AS, Arild Tvedt.

Ikke forsikret

28-åringen skal ha stjålet varebilen som rommet verktøyet fra oppkjørselen til en av selskapets ansatte. Det skjedde på Espeland den 18. juni i år. Mercedes Sprinter-en ble funnet dagen etter, 600 meter fra stedet der den sto parkert.

— Det er skremmende å tenke på at bilen ble stjålet bare tolv meter fra soveromsvinduet , sier Tvedt.

Verktøyet ble i den perioden brukt på det nye politibygget på Nesttun. Ifølge Tvedt tar det tid å erstatte den typen verktøy, og dermed ble det ingen aktivi-tet de neste tre dagene.

Særlig surt var tyveriet fordi verktøyet ikke var forsikret.

— Det var en ren forglemmelse fra vår side, og ikke noe vi gamblet på, sier Arild Tvedt.

Fremstilt for fengsling

Politiet ville i formiddag ha 28-åringen fengslet, men retten mente faren for gjentakelse ikke var stor nok, og mannen er nå løslatt. Avgjørelsen ble påkjært til Gulating lagmannsrett.

— Jeg synes det er helt topp hvis politiet har klart å oppklare tyveriet. Men utstyret er sikkert solgt videre til andre innen anleggsbransjen allerede, og jeg tror muligheten for erstatning er liten, sier han.

I tillegg til verktøystyveriet er den 28 år gamle mannen siktet for å ha stjålet seks personbiler fra ulike adresser i Bergen.