Politiet har tiltalt bergensmannen i 30-årene for gjentatte tyverier av tohjulinger i luksusklassen.

«Frekk» metode

— Det er snakk om flere «frekke» tyverier, hvor tiltalte etter vår oppfatning rett og slett bare triller syklene ut av butikken mens de ansatte er opptatt med å betjene kunder, sier politiadvokat Line Skjengen.

Hun skal skal være aktor i rettssaken mot mannen i juni.

UT: Her er sykkeltyven foreviget på vei ut med «sin» nye sykkel. Tyveriene han er tiltalt for skjedde fra sommeren 2010 til sommeren 2011.
OVERVÅKING/POLITIET

— I forhold tiltalen som nå er tatt ut, så er det åpenbart at han har gått for en spesiell type sykler, og at han benytter samme metode for å ta disse ut av butikkene, sier Skjengen.Ifølge tiltalen skal mannen tre ganger på under ett år ha oppsøkt XXL i Åsane i Bergen - og trillet av gårde med sykler priset fra 18.990 kroner til 29.990 kroner.

I tillegg skal han også ha stjålet en Trek Tempo sykkel verdt 25.000 kroner fra en privatperson.

Totalsum: Over 100.000 kroner.

Tatt på overvåking

At mannen ble tatt, og senere tiltalt, er i all hovedsak basert på identifisering ut fra overvåkingsbilder.

— Vi er overbevist om at vi har tiltalt rett mann, sier Skjengen.

Syklene er ikke funnet igjen, og mannen har så langt ikke villet forklare seg for politiet. Politiadvokaten vet ikke hvordan mannen stiller seg til skyldspørsmålet.

Luksussyklene er ikke de eneste punktene i tiltalen mot mannen.

Han må også svare for tyverier av to mobiltelefoner, også de i øvre prissjikt. I tillegg er han tiltalt for å ha prøvd å åpne en bom med makt - og dermed ødelagt den.

Sviende erstatningskrav

Hvis mannen skulle bli dømt for alle forholdene, må han åpne lommeboken på vidt gap. De samlede erstatningskravene beløper seg til over 150.000 kroner.

bt.no fikk mandag ikke kontakt med mannens forsvarer.