Ved kjøpesenteret Arken i Åsane skal de to rumenske kvinnene ha lurt til seg et gullsmykke fra en kvinne midt i 70-årene. Siktelsen mot dem gjelder grovt tyveri, noe begge nekter for.

Tok «feil» smykke tilbake

— Den eldre kvinnen ble oppsøkt av to damer som omtrent «kastet» et smykke rundt halsen hennes. Da hun ikke ville ha det, tok det smykket tilbake. Men det var kvinnens eget smykke de tok, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Smykke-byttet skjedde fredag ettermiddag, og flere folk la merke til opptrinnet. Politiet kom til stedet og fikk pekt ut de to rumenske kvinnene. Den eldre kvinnens smykke ble funnet på én av dem. Kvinnene er i begge i 30-årene.

— Vi vil ha dem i varetekt for at de ikke skal stikke av, sier Ogne.

- Fiffig og utspekulert

Kvinnene har selv oppgitt at de er i Norge for å samle flasker og selge smykker og blomster. De har ikke vært i politiets søkelys tidligere.

— Men det kan være det dukker opp mer i saken. Metoden de to har brukt, er så pass fiffig og utspekulert at det ikke skulle forundre meg om dette har skjedd før, sier Ogne.

Han understreker at de foreløpig kun mener å ha bevis for det ene forholdet ved Arken.

I 2007-2008 skrev BT flere saker om falske gullselgere som opptrådte i blant annet Åsane og Arna.

- Vær oppmerksom

— Folk må være oppmerksomme når de blir kontaktet av folk som står utenfor et kjøpesenter eller sitter i en bil og vil selge ringer og smykker, sa politiførstebetjent Vidar Almberg da gullselgerne igjen dukket opp på vårparten 2009.